0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

1.000 elever og lærere i karantæne efter mæslingeudbrud i USA

Elever og ansatte på to universiteter i USA har været i karantæne for at stoppe spredning af mæslinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

De to universiteter, University of California og California State University (billedet), har mere end 65.000 studerende tilsammen. 675 studerende og ansatte er forsat i karantæne natten til lørdag dansk tid.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1.000 studerende og ansatte på to universiteter i Los Angeles har denne uge været i karantæne i et forsøg på at stoppe spredning af mæslinger.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Fredag eftermiddag lokal tid - to dage efter karantænen blev sat i værk - er 325 vurderet til at være immune over for sygdommen. De er ikke længere i karantæne, oplyser sundhedsmyndighederne i Los Angeles.

De to universiteter, University of California og California State University, har mere end 65.000 studerende tilsammen. 675 studerende og ansatte er forsat i karantæne natten til lørdag dansk tid.

Karantænen indebærer, at de har forbud mod at opholde sig i nærheden af andre mennesker. Det betyder blandt andet, at de ikke må tage offentlig transport, heriblandt busser, taxaer, tog og fly.

Enhver, der overtræder forbuddet, risikerer at blive retsforfulgt, siger Los Angeles direktør for folkesundhed, Barbara Ferrer.

»Dette er en juridisk bindende ordre«, understreger Ferrer.

Millioner af børn er ikke blevet vaccineret

USA er ramt af det værste udbrud af mæslinger i næsten 20 år. Også andre lande melder om usædvanligt mange tilfælde af den smitsomme sygdom, som der findes effektive vacciner mod.

Ifølge FN's børneorganisation, Unicef, er kimen til den 'alarmerende' tendens lagt år tilbage. Problemet er, at millioner af børn ikke er vaccineret.

I 2017 døde omkring 110.000 mennesker af mæslinger. Hovedparten af dem børn. Det svarede til en stigning på 22 procent i forhold til 2016. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Blandt de industrialiserede nationer topper USA Unicefs liste over lande, hvor flest børn ikke er vaccineret. Fra 2010 til 2017 drejer det sig om over 2,5 millioner amerikanske børn.

Og det nytter ikke noget at se til, mens den smitsomme sygdom spredes yderligere, mener embedslæge i Los Angeles Amand Dorian.

»Mæslinger kan slå mennesker ihjel. Derfor er vi nødt til at tage det her meget seriøst«, udtaler Dorian ifølge nyhedsbureauet AP.

Alene i år har op mod 700 mennesker i USA været smittet med mæslinger. I Los Angeles drejer det sig om fem personer, mens tallet for hele Californien er 38.

Tidligere på måneden måtte 875 studerende, ansatte og besøgende på et tredje universitet i byen i karantæne, efter at en elev smittet med mæslinger havde været på skolen.

ritzau

Læs mere: