Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Robert Mueller var ikke tilfreds med den amerikanske justitsministers resume af Rusland-undersøgelsen. Det kommer frem nu i et brev fra den særlige anklager til justitsminister William Barr.

Mueller kritiserer officiel udlægning af Rusland-rapport

Robert Mueller har skrevet til USA's justitsminister, at hans resume af Rusland-undersøgelsen var mangelfuld.

Internationalt

Den særlige anklager Robert Mueller var ikke tilfreds med den amerikanske justitsministers resume af Rusland-undersøgelsen.

Det fremgår af et brev fra den særlige anklager til justitsminister William Barr, som blev sendt i slutningen af marts, skriver avisen The Washington Post.

Opsummeringen 'indfangede ikke til fulde konteksten, naturen og substansen' af Rusland-undersøgelsen, lyder det i brevet.

Mueller afsluttede i marts sin undersøgelse af, hvorvidt der har været et samarbejde mellem Trump-kampagnen og Rusland i valgåret 2016.

Han afleverede en rapport på næsten 400 sider til justitsministeriet.

I slutningen af marts offentliggjorde justitsministeren et fire sider langt resume af rapporten. Her blev det fastslået, at der ikke var noget samarbejde med Rusland.

Skrev hidtil ukendt brev til justitsminister

Det fremgik imidlertid af resuméet, at Mueller lod det være op til justitsministeriet, om der skulle rejses sigtelser mod Trump for obstruktion af den særlige anklagers og FBI's arbejde.

Det afviste Barr og hans vicejustitsminister, Rod Rosenstein, i resuméet.

Få dage efter offentliggørelsen af resuméet skrev Mueller et hidtil ukendt brev til justitsministeren. Brevet har The Washington Post nu fået en kopi af.

»Justitsministeriets resume, som blev sendt til Kongressen og offentligheden den 24. marts, indfangede ikke til fulde konteksten, naturen og substansen af dette kontors arbejde og konklusioner«, skrev Mueller.

»Der er nu en offentlig forvirring omkring afgørende aspekter af vores undersøgelses konklusioner. Det truer med at underminere det centrale formål, som justitsministeriet har tildelt den særlige anklager: at sikre offentlighedens tillid til undersøgelsens udfald«.

Den 18. april offentliggjorde justitsministeren en redigeret udgave af Muellers rapport. I den forbindelse gentog William Barr på et pressemøde sin tolkning af rapportens konklusioner.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden