Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

To vandfly kolliderer i luften over Alaska - fem er dræbt

Fem personer er døde, og en person savnet, efter at to vandflyvere er kollideret. Årsagen er ukendt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem personer er døde, og en person savnet, efter at to vandflyvere er kollideret i luften over den sydøstlige del af Alaska.

Det skriver det amerikanske medie NBC News.

De to fly havde i alt 14 passagerer om bord, der var på et ugelangt krydstogt med skibet Royal Princess med Vancouver som udgangspunkt.

Kollisionen skete omkring klokken 13 lokal tid cirka 15 kilometer fra byen Ketchikan.

Det ene vandfly af typen 'Otter' med 11 passagerer om bord var på vej tilbage fra en tur til de nærliggende Misty Fjords. Det andet vandfly af typen 'Beaver' var på en spontan flyvetur i området og havde fem passagerer om bord.

»Vi er utroligt ulykkelige over denne situation, og vores tanker og bønner går til de, der var om bord på flyene og deres familier«, siger krydstogtselskabet Princess Cruises i en udtalelse.

Vi er utroligt ulykkelige over denne situation, og vores tanker og bønner går til de, der var om bord på flyene og deres familier

Blandt de dræbte er blandt andet Otter-flyets pilot.

Den amerikanske kystvagt sendte umiddelbart efter ulykken helikoptere og fartøjer til området for at bistå de lokale myndigheder i redningsarbejdet.

Ti personer, der var involveret i ulykken, blev reddet af et forbipasserende skib. Tre af dem var i kritisk tilstand.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden