Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
 Suha Asir og hendes sønner har været <AS>i Danmark i ni år. Hun er indkaldt til møde på Udrejsecenter Sjælsmark <AS>i Nordsjælland, hvor to sudanske mænd, der ikke vil identificere sig, stiller hende en række spørgsmål, bl.a. om hvorfor hun flygtede fra Sudan.
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Suha Asir og hendes sønner har været i Danmark i ni år. Hun er indkaldt til møde på Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland, hvor to sudanske mænd, der ikke vil identificere sig, stiller hende en række spørgsmål, bl.a. om hvorfor hun flygtede fra Sudan.

»Det er netop mænd som disse, jeg flygtede fra«

Midt under et demokratisk sindet folkeligt oprør i Sudan tog Danmark imod to mænd fra diktaturets sikkerhedsapparat og lod dem tale med asylansøgere, som siger, at de er flygtet fra det selv samme regime. Tvangshjemsendelsen er muliggjort af, at Europa er begyndt at behandle regimet i Sudan som en partner og ikke som en paria.

FOR ABONNENTER

Suha Asir siger, at hun kunne genkende mændene på udtrykket i deres øjne. Selv om de ikke præsenterede sig, var hun ikke i tvivl om, hvem de var.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden

Annonce