Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, i Rusland i dag. Bagved til venstre ses hans russiske kollega, Sergej Lavrov.
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, i Rusland i dag. Bagved til venstre ses hans russiske kollega, Sergej Lavrov.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pompeo og Lavrov ser optimistisk på fremtidigt forhold

USA's udenrigsminister besøger Rusland for at drøfte bedre relationer mellem USA og Rusland

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rusland og USA er parat til at udvikle et bedre forhold, fremgår det af en udtalelse efter drøftelser mellem den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, og hans russiske modpart, Sergej Lavrov.

Pompeo mødes senere tirsdag med præsident Vladimir Putin. Det sker i sortehavsbyen Sotji.

»Jeg er her i dag, fordi præsident Donald Trump ønsker at forbedre forholdet til Rusland«, siger Pompeo.

Mødet mellem Moskvas og Washingtons topdiplomater er det første russisk-amerikanske møde på topniveau i næsten et år.

Men Pompeo rettede flere advarsler til Lavrov. Han advarede mod russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg næste år.

Rusland afviser beskyldninger om at have blandet sig i valget i 2016.

Pompeo appellerede indtrængende til Rusland om ikke at indstille støtten til præsident Nicolas Maduro i Venezuela. Om Iran sagde den amerikanske udenrigsminister, at USA »grundlæggende ikke søger efter at komme i krig« med landet.

Lavrov sagde, at tiden er inde til at udarbejde nye rammer for samarbejdet mellem USA og Rusland.

Pompeo ankom til sortehavsbyen tirsdag for at forsøge at udrede trådene i en række forskellige stridspunkter - fra spørgsmål om våbenkontrol over Syrien og Iran til krisen i Venezuela.

Ved starten på forhandlingerne med Lavrov sagde Pompeo, at USA håber at få »stabiliseret« relationerne mellem USA og Rusland.

»Vi er uenige på en række områder, og hvert land vil beskytte dets egne interesser og beskytte dets egen befolkning. Men det er ikke sådan, at vi nødvendigvis skal være uenige om alle spørgsmål«, sagde han.

Lavrov sagde også, at Rusland er parat til at indlede et nyt kapitel i forholdet til USA.

»Vi har set, at en række mistanker og modsætninger hober sig på begge sider. Vi vinder intet på denne udvikling«, siger Lavrov.

Storbritannien, Tyskland og Frankrig udtrykte mandag dyb bekymring over eskalerende kampe i det nordvestlige Syrien. Over 120 civile er blevet dræbt inden for få dage.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, klagede tirsdag til Rusland over den syriske regerings brud på en aftale om en demilitariseret zone i det nordlige Syrien.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden