Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Trump Jr. respekterer stævning og svarer på Rusland-spørgsmål

For at imødekomme en stævning har Trump Jr. indgået en aftale om at mødes med Senatets efterretningsudvalg.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Præsident Donald Trumps søn Donald Trump Jr. har indvilget i at svare på spørgsmål i Senatets efterretningsudvalg om sine russiske kontakter.

Afhøringen vil finde sted midt i juni og vare mellem to og fire timer.

Spørgsmålene vil begrænse sig til fem eller seks emner vedrørende Donald Trump Jr.'s kommunikation med russiske embedsmænd.

Det skriver den amerikanske netavis The Hill, der refererer til aftalen indgået mellem Trump Jr. og efterretningsudvalget.

Ifølge aftalen vil det samtidig være sidste gang, at præsidentsønnen skal vidne for Senatets efterretningsudvalg.

Aftalen er kommet i stand i 11. time, efter at efterretningsudvalget i sidste uge stævnede Trump Jr. Det skete i et forsøg på at tvinge ham til at svare på spørgsmål om hans kendskab til Ruslands forsøg på at påvirke udfaldet af præsidentvalget i USA i 2016.

Ifølge nyhedsbureauet AP kræver Senatets efterretningsudvalg blandt andet svar på en forklaring, som Trump Jr. gav Senatets retsudvalg i september 2017.

Oritenterede Trump-familien omkring ti gange

Til retsudvalget sagde Trump Jr. dengang om sin involvering i planerne om at bygge et Trump Tower i Moskva:

»Jeg var perifert bekendt med det, men det meste af min viden om det har jeg fået siden«.

Jeg var perifert bekendt med det, men det meste af min viden om det har jeg fået siden

Men hans forklaring er blevet modsagt af Trumps tidligere advokat Michael Cohen.

Cohen har således i en forklaring til et udvalg i Repræsentanternes Hus fortalt, at han orienterede medlemmerne af Trump-familien 'omkring ti gange' om planerne om et Trump Tower i Moskva.

Han har understreget, at både Trump Jr. og hans søster Ivanka Trump var blandt dem, der blev orienteret om planerne.

Mueller afleverede 22. marts sin længe ventede rapport om Ruslands rolle i USA's præsidentvalg i 2016 til justitsminister William Barr.

Her konkluderede Mueller blandt andet, at Trump Jr. i juni 2016 holdt et møde med en russisk advokat. Mødet var i e-mails beskrevet som en del af den russiske regerings bestræbelser på at hjælpe Donald Trump.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden