Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Yuri Gripas/Ritzau Scanpix
Foto: Yuri Gripas/Ritzau Scanpix

Det republikanske kongresmedlem Justin Amash har som den første konservative sagt, at præsident Donald Trump har handlet på en måde, som kan føre til en rigsretssag. REUTERS/Yuri Gripas

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Republikaner ser grundlag for rigsret mod Trump

Republikaneren Justin Amash mener, at Trump har handlet på en måde, som kan føre til en rigsretssag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det republikanske kongresmedlem Justin Amash har som den første konservative sagt, at præsident Donald Trump har handlet på en måde, som kan føre til en rigsretssag.

Amash, der er medlem af Repræsentanternes Hus for Michigan, beskylder også justitsminister William Bar for 'med overlæg at have vildledt offentligheden med hensyn til indholdet og meningen' i rapporten om Ruslands-undersøgelsen fra den særlige anklager Robert Mueller.

I en række tweets om Trump skriver Amash, der er med i den stærkt konservative fraktion 'The Freedomcaucus', at kun få medlemmer af Kongressen har læst Muellers rapport.

Om Muellers rapport skriver Amash, at 'den påpeger mange eksempler på adfærd, der fuldt og helt kan betegnes som forsøg på at forhindre retfærdigheden i at ske fyldest'.

Reaktionerne fra Amash er i tråd med de konklusioner, som mange demokrater har draget.

Flertalslederen i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, sagde tidligere i denne måned, at Trump var rykket tættere på en rigsretssag.

Demokraten Pelosi advarer

Men i det demokratiske parti er der splittelse i spørgsmålet, og Pelosi sagde også, at det vil skabe mere splittelse i USA, hvis der bliver taget skridt frem mod en mulig rigsretssag mod præsidenten.

Ronna McDaniel, som leder Republikanernes Nationale Komité, skriver på Twitter, at 'det er trist at se, hvordan Amash efterplaprer Demokraterne i spørgsmålet om Rusland.

» De seneste, der har interesse i en Rusland-undersøgelse nu er Trumps politiske fjender, skriver hun.

Amash siger, at en rigsretssag kun bør indledes under ekstraordinære omstændigheder.

» Men i en periode med politisk splittelse er der ikke fare for, at Kongressen tyr til et sådant middel for ofte. Der er snarere risiko for, at det sker så sjældent, at der ikke bliver grebet ind for magtmisbrug, skriver han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden