Et nyt og absolut lavpunkt i forholdet mellem Donald Trumps USA og EU’s kernelande bliver til virkelighed, hvis den amerikanske kongres i samarbejde med Det Hvide Hus gør alvor af truslerne om hårde økonomiske sanktioner mod europæiske virksomheder, der enten er med til at finansiere Nord Stream 2-gasledningen, eller som er leverandører til det gigantiske bygningsværk ned gennem Østersøen.
Truslerne om at sætte det amerikanske yndlingsvåben – sanktioner – ind mod gasprojektet, som mange mener vil gøre Europa for afhængig af Putins gas, er ikke nye.
Allerede sidste sommer fremsatte en gruppe medlemmer i senatet vidtgående forslag om økonomiske prygl til de fem store europæiske energiselskaber, der sammen med det russiske statsejede Gazprom står for finansieringen af det 100 procent russisk-ejede selskab.
Trump selv har også talt om sanktioner, og derfor er der egentlig ikke noget nyt – udover den særligt truende tone - i meldingerne fra den amerikanske energiminister Rick Perry, der var taget til Ukraines hovedstad Kiev for at deltage i indsættelsen af landets nye præsident, Volodimir Zelenskij.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind