Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kina beskylder USA for zigzagkurs i handelskrise

USA har flere gange sprunget i målet og ændret mening, når der var opnået enighed, siger Kinas ambassadør.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinas ambassadør i USA beskylder amerikanerne for at have en zigzagkurs i forhandlinger om handel.

»Gentagne gange har USA ændret mening i sidste øjeblik og skudt forslag ned, som kunne have ført til en handelsaftale«, siger ambassadør Cui Tiankai til Fox News ifølge AFP.

Ambassadøren siger også, at det er 'politisk motiveret', når Det Hvide Hus har besluttet at forbyde overførsel eller salg af amerikansk teknologi til Kinas telekomgigant Huawei.

»Vi er dybt bekymrede. Sådanne handlinger vil virkelig undergrave folks tillid til markederne«, siger Cui Tiankai.

Vi er dybt bekymrede. Sådanne handlinger vil virkelig undergrave folks tillid til markederne

USA har mistanke om, at Kinas kommunistiske ledere anvender Huawei til spionage. USA har dog udsat et forbud mod at handle med den omdiskuterede kinesiske telegigant i 90 dage.

USA's præsident, Donald Trump, besluttede 10. maj at hæve toldafgifterne på kinesiske importvarer til en værdi af 200 milliarder dollar (omkring 1340 milliarder kroner).

Ønsker at fortsætte forhandlinger

Kina har til gengæld varslet toldsatser på 5140 forskellige amerikanske produkter til en samlet værdi af 60 milliarder dollar (omkring 400 milliarder kroner).

Kinas ambassadør mener, at Trump-administrationen har skylden for, at der ikke er opnået enighed.

»Hvis man ser på processen omkring handelsdrøftelserne mellem os over et års tid, er det ret åbenlyst, at det er den amerikanske part, som mere end én gang i sidste øjeblik er sprunget i målet og har ændret mening om udkast til en aftale, som der ellers var opnået enighed om«, siger han.

Men han gør det klart, at Kina ønsker at fortsætte forhandlingerne.

»Den økonomiske vækst i Kina og USA kan falde med 0,2 eller 0,3 procent i gennemsnit i 2021 og 2022, hvis handelskonflikten fortsætter«, hedder det i OECD's store internationale prognose, som udsendes hvert andet år.

Den siger, at den globale økonomi kun vil vokse 3,2 procent i år, da væksten i den internationale handel næsten er halveret i år til kun 2,1 procent.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden