0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Henry Nicholls/Ritzau Scanpix
Foto: Henry Nicholls/Ritzau Scanpix

Britiske aviser: Enden er nær for Theresa May

I sine bestræbelser på at lave en brexitaftale har den britiske premierminister indkasseret det ene nederlag efter det andet. Nu er enden nær er de britiske aviser stort set enige om.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På dagen, hvor briterne går til EP-valg, har en stribe britiske aviser det samme billede på forsiden, nemlig premierminister Theresa May siddende på bagsiden af sin tjenestevogn på vej væk fra det britiske parlament.

’Tårer på bagsædet’, skriver Daily Mirror, der ligesom flere andre aviser vurderer, at May har tårer i øjnene.

Eller ’Tearesa’, som overskriften lyder på forsiden af avisen The Sun.

Premierminister Theresa May bad onsdag medlemmerne af det britiske parlament om at støtte hendes reviderede brexit-aftale. Men ifølge flere nyhedsmedier lader det til, at et flertal for fjerde gang vil nedstemme den plan, som May har aftalt med EU.

I stedet var der forlydender om, at der er kræfter i gang for at afsætte hende.

’Hvor meget mere kan hun klare’, skriver Daily Express i overskriften henover billede af May med de blanke øjne.

Presset på May er forstærket

Presset på Theresa May blev yderligere forstærket onsdag, da hendes parlamentsminister, Andrea Leadsom, trådte tilbage i protest mod Mays brexitpolitik.

Og en rød tråd på forsiderne er da også, at det nærmer sig slutningen for Theresa May.

’May faces final showdown’, skriver Daily Express. ’Facing end’ er den vending, som The Mirror benytter, mens  Daily Mirror benytter ordet ’Endgame’.

The Times går et skridt videre og skriver, at det er forventet, at premierministeren meddeler sin afgang fra Downing Street 10 fredag. Her skal hun mødes med en af spidserne fra hendes konservative politiske bagland.

Ifølge den politiske redaktør på det magasinet Spectator, James Forsyth, er mødet helt enkelt Theresa Mays mulighed for at »trække sig i stedet for at blive skubbet ud«.

The Sun skriver, at den opgave May har haft er »hårdere end nogen andre forgængere siden Winston Churchill«. Men konklusionen er ikke desto mindre: »It’s over, PM«.

Denne artikel bygger blandt andet på BBC’s oversigt over britiske avisforsider.Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?