Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

  FILE PHOTO: Britain's Prime Minister Theresa May gets into a vehicle at Downing Street in London, Britain, March 13, 2019. REUTERS/Henry Nicholls/File Photo
Foto: Henry Nicholls/Ritzau Scanpix

FILE PHOTO: Britain's Prime Minister Theresa May gets into a vehicle at Downing Street in London, Britain, March 13, 2019. REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Britiske aviser: Enden er nær for Theresa May

I sine bestræbelser på at lave en brexitaftale har den britiske premierminister indkasseret det ene nederlag efter det andet. Nu er enden nær er de britiske aviser stort set enige om.

Internationalt

På dagen, hvor briterne går til EP-valg, har en stribe britiske aviser det samme billede på forsiden, nemlig premierminister Theresa May siddende på bagsiden af sin tjenestevogn på vej væk fra det britiske parlament.

’Tårer på bagsædet’, skriver Daily Mirror, der ligesom flere andre aviser vurderer, at May har tårer i øjnene.

Eller ’Tearesa’, som overskriften lyder på forsiden af avisen The Sun.

Premierminister Theresa May bad onsdag medlemmerne af det britiske parlament om at støtte hendes reviderede brexit-aftale. Men ifølge flere nyhedsmedier lader det til, at et flertal for fjerde gang vil nedstemme den plan, som May har aftalt med EU.

I stedet var der forlydender om, at der er kræfter i gang for at afsætte hende.

’Hvor meget mere kan hun klare’, skriver Daily Express i overskriften henover billede af May med de blanke øjne.

Presset på May er forstærket

Presset på Theresa May blev yderligere forstærket onsdag, da hendes parlamentsminister, Andrea Leadsom, trådte tilbage i protest mod Mays brexitpolitik.

Og en rød tråd på forsiderne er da også, at det nærmer sig slutningen for Theresa May.

’May faces final showdown’, skriver Daily Express. ’Facing end’ er den vending, som The Mirror benytter, mens  Daily Mirror benytter ordet ’Endgame’.

The Times går et skridt videre og skriver, at det er forventet, at premierministeren meddeler sin afgang fra Downing Street 10 fredag. Her skal hun mødes med en af spidserne fra hendes konservative politiske bagland.

Ifølge den politiske redaktør på det magasinet Spectator, James Forsyth, er mødet helt enkelt Theresa Mays mulighed for at »trække sig i stedet for at blive skubbet ud«.

The Sun skriver, at den opgave May har haft er »hårdere end nogen andre forgængere siden Winston Churchill«. Men konklusionen er ikke desto mindre: »It’s over, PM«.

Denne artikel bygger blandt andet på BBC’s oversigt over britiske avisforsider.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden