Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tony Karumba/Ritzau Scanpix
Foto: Tony Karumba/Ritzau Scanpix

Navnet på den kenyanske hovedstad 'Nairobi' betyder på Maasai 'stedet med kølige vandløb'. Men hovedfloden i storbyen bærer mange spor efter industrialisering og kaotisk byplanlægning. (Photo by TONY KARUMBA / AFP)

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

14 lig fundet ved oprydning i Nairobis floder

Miljøspecialist: - Vi er ikke overraskede over de lig, som er blevet fundet, fordi dette er et slumområde.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En større miljøoperation, hvor der skulle fjernes affaldsdynger fra floderne i Kenyas hovedstad, Nairobi, har ført til uhyggelige fund af en række lig - de fleste babyer og børn.

De lokale myndigheder oplyser fredag, at mandskab, som har ryddet op i de stærkt forurenede floder, fredag fandt liget af en otteårig dreng, som var blevet kvalt og efterladt ved Nairobi River. Fundet skete, få dage efter at to tvillingebabyer blev fundet i en plastikpose.

»Unge fra Nairobi, som deltager i oprydningen, har nu under operationen i alt fundet 14 lig af voksne og spædbørn«, siger en talsmand for myndighederne, Elkana Jacob.

Navnet på den kenyanske hovedstad 'Nairobi' betyder på Maasai 'stedet med kølige vandløb'. Men hovedfloden i storbyen bærer mange spor efter industrialisering og kaotisk byplanlægning.

Fabrikker leder industriaffald ud i floderne. Manglende afhentning af affald betyder imidlertid, at floderne bruges som lossepladser og kloakker.

»Antallet af dræbte personer, der er fundet i floderne, er foruroligende. Politiet forsøger at finde ud af, hvilke personer der står bag disse drab«, siger guvernør Mike Sonko, som har sat miljøaktionen med oprydning i gang.

»Når vi en dag får rene vandløb igen, så vil ingen kunne kaste noget i vandet uden at bliver opdaget«, siger Sonko.

Ud over otte døde spædbørn og en dræbt lille dreng er der fundet lig af fem voksne under oprydning i floderne Nairobi River og dens bifloder Ngong River og Mathare River.

Fredrick Okinda fra miljøselskabet Komb-Green Solutions hjælper med oprydningen. Han siger, at illegale abortklinikker har kastet nogle af barneligene i floderne. I nogle tilfælde er der tale om fostre.

»Nogle hospitaler her foretaget aborter, og de har ikke nogen steder at gøre af ligene, siger han og tilføjer, at nogle af spædbørnene synes at være kastet i floden umiddelbart efter at være blevet født«.

Abort er ulovlig i Kenya, medmindre morens liv er truet.

»Vi er ikke så overrasket over de lig, som er blevet fundet, fordi dette er et slumområde. Vi var parate til mange udfordringer, da vi begyndte på vores operation, som skal genskabe Nairobi Rivers storhed«, siger Fredrick Okinda.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden