Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Frank Rumpenhorst/Ritzau Scanpix
Foto: Frank Rumpenhorst/Ritzau Scanpix

Arkivfoto.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tysk kommissær for antisemitisme ændrer holdning: Jeg kan ikke anbefale, at jøder benytter sig af kalotten over alt og når som helst i Tyskland

Som følge af et øget antal antisemitiske angreb i Tyskland opfordres jøder til at overveje brugen af kalot.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tysklands jøder bør tænke sig om en ekstra gang, før de benytter sig af den traditionelle hovedbeklædning kalotten i det offentlige rum.

Sådan lyder det fra den tyske regerings kommissær for antisemitisme, Felix Klein. Og årsagen er en stigning i antallet af antisemitiske angreb i Tyskland.

»Min holdning har desværre ændret sig i forhold til tidligere. Jeg kan ikke anbefale, at jøder benytter sig af kalotten over alt og når som helst i Tyskland, siger Felix Klein lørdag til det tyske medieselskab Funke.

Antisemitiske forbrydelser steg med 20 procent i Tyskland. Det viser tal fra det tyske indenrigsministerium.

Felix Klein, hvis kommissærpost blev oprettet sidste år, mener, at årsagen blandt andet er en 'mangel på hæmninger og en primitiv adfærd, der i stigende grad er udbredt i samfundet'.

»Internettet og sociale medier har bidraget til det her. Men det har konstante angreb mod vores mindekultur også, siger Felix Klein.

ritzau

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts