Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Alexander Ryumin/Ritzau Scanpix
Foto: Alexander Ryumin/Ritzau Scanpix

Da Rusland invaderede Krim, skulle Vestens sanktioner piske Putin på plads. I dag sørger kinesiske milliarder og tankskibe fra Sovcomflot for, at flydende gas fra Sibirien når de kinesiske storkunder.

Undren på 20. etage i Moskva: »Vi havde ikke forventet det her af Danmark«

Ruslands økonomi og stormagtsdrømme bygger på eksport af olie og gas. Intet sted er mere afgørende for den strategi end Yamal halvøen godt tre timers flyvning nordøst for Moskva. Det er her, gasledningen Nord Stream 2 skal få gassen fra. Vi tog med til ’Gassens kilde’ – en charmetur tilrettelagt af Gazprom ikke mindst for at overtale de genstridige danskere.

FOR ABONNENTER

Koldt, øde med et virvar af boretårne, gasledninger og kompressorstationer spredt ud over et uendeligt, fladt og hvidt tundralandskab.

Synet svarede til forventningerne, da jeg sammen med små hundrede andre europæiske journalister og naturgaseksperter i de sidste dage af maj steg ud af Gazpromavias lettere bedagede Boeing 737 og forsigtigt satte fødderne på Bovanenko Airports beskedne og tomme betonbane. Flight 9604 blev modtaget 400 kilometer nord for Polarcirklen af brede mænd i blåt arbejdstøj, 4 graders kulde samt et spirende forår i permafrostens land.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden