Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ed Jones/Ritzau Scanpix
Foto: Ed Jones/Ritzau Scanpix

Kinas og Nordkoreas flag vejer side om side på Kim Il Sung Plads i Pyongyang. Kinas præsident, Xi Jinping, ankom i dag til landet for at mødes med Kim Jong-un. Besøget er det første fra en kiinesisk leder besøger landet i 14 år.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinas præsident har indledt sit første besøg i Nordkorea

Xi ventes på todages besøg blandt andet at drøfte det nordkoreanske atomprogram med Kim Jong-un.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinas præsident, Xi Jinping, ankom torsdag til Pyongyang for at føre drøftelser med Nordkoreas leder, Kim Jong-un. Det skriver statslige medier i Kina. Det er første gang Xi besøger Nordkorea, siden han blev præsident i 2013.

Xi er den første kinesiske leder, som besøger Nordkorea i 14 år, og besøget omtales som historisk.

Xi ventes at styrke alliancen mellem Kina og Nordkorea på et tidspunkt, hvor både han og Kim Jong-un står over for udfordringer fra den amerikanske præsident, Donald Trump.

Xi Jinping er blandt andet ledsaget af sine kone, Peng Liyuan, og sin udenrigsminister, Wang Yi.

Har meget at tale om

Kinesiske flag var torsdag hængt op mange steder i det centrale Pyongyang og mange indbyggere havde taget opstilling i gaderne for at hylde den kinesiske leder.

En iagttager siger, at Kina har været afventende i forbindelse med Trumps møder med Kim Joung-un.

»Nu hvor både Kina og Nordkorea er blevet konfronteret af USA, har de meget at tale med hinanden om«, siger Lijian Zhao på Kinas ambassade i Pakistan.

Internationale journalister i Pyongyang har fået besked på, at de ikke får mulighed for at rapportere nærmere om besøget og udenlandske medier har ikke kunnet få visum op til besøget.

Kim Jong-uns topmøde med USA's præsident i Hanoi i februar endte uden resultat.

Topmødet fik en uventet brat slutning, da parterne skiltes uden at være blevet enige om en fælles udtalelse. Begge parter sagde dog efterfølgende, at de var åbne for at genoptage samtalerne på et senere tidspunkt.

USA's præsident og Nordkoreas leder mødtes første gang til et historisk topmøde i Singapore i juni 2018. Her erklærede Trump, at truslen fra Nordkorea var elimineret.

Under topmødet blev de to enige om at arbejde for en atomafrustning. Men der er efterfølgende opstået stor tvivl om, hvad det konkret betyder.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    C40 - byernes klimatopmøde i København

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden