Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rhona Wise/Ritzau Scanpix
Foto: Rhona Wise/Ritzau Scanpix

Demokratisk præsidentkandidat Elizabeth Warren er blandt forhånds- favoritterne. Her ses hun tale på Florida International University i Miami i Florida forud for debatten onsdag aften.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Første ti demokratiske kandidater duellerede om sundhedspleje

Tv-duellen gik på, om USA skal afskaffe den private sundhedsforsikring og skifte til et offentligt system.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedspleje var det helt store tema, da de første ti demokratiske præsidentkandidater natten til torsdag dansk tid duellerede i en tv-debat på NBC.

Da de to forhåndsfavoritter til nomineringen som demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden og Bernie Sanders, først skal debattere natten til fredag dansk tid, var scenen sat til den 70-årige kvindelige outsider, Elizabeth Warren.

Det store debatemne var, om USA skal afskaffe den private sundhedsforsikring og skifte til et offentligt sundhedssystem, der dækker alle amerikanere.

Kun Elizabeth Warren og New Yorks borgmester, Bill de Blasio, der også stiller op, bakkede op om at afskaffe den private sundhedsforsikring.

Warren, der er leder i partiets progressive fløj, har oplevet en stigning i meningsmålingerne på det sidste.

Hun mener, at den private forsikring udnytter amerikanerne og langede ud efter dem, der mener, at en offentlig sundhedsforsikring ikke kan lade sig gøre.

»Det, de i virkeligheden fortæller dig, er, at de ikke vil kæmpe for det. Sundhedspleje er en basal ret, og det vil jeg kæmpe for«, sagde Warren i debatten.

Det, de i virkeligheden fortæller dig, er, at de ikke vil kæmpe for det. Sundhedspleje er en basal ret, og det vil jeg kæmpe for

Primærvalg i første halvdel af 2020

En anden kandidat John Delaney sagde, at det ville være forkert at skifte væk fra et system, som nogle amerikanere er glade for.

Andre støtter til det offentlige system, der lige nu går under navnet 'Medicare for All', er Bernie Sanders.

I 2020 skal USA til præsidentvalg, men inden da skal demokraterne afgøre, hvilken kandidat skal op imod den siddende republikanske præsident, Donald Trump.

Næste debat begynder klokken 21.00 lokal tid (03.00 dansk tid natten til fredag).

Deltagerne i den debat er Kamala Harris, Joe Biden, Bernie Sanders, Pete Buttigieg, Kirsten Gillibrand, Michael Bennet, Marianne Williamson, Eric Swalwell, Andrew Yang og John Hickenlooper.

Primærvalgene finder sted i første halvdel af 2020, hvor de første er i februar og de sidste i juni.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden