0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anton Vaganov/Ritzau Scanpix
Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix

Russiske sømænd ved en mindehøjtidelighed i anledning af ulykken på den atomdrevne ubåd.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Putin bryder tavshed og erkender, at ulykkesramt ubåd er atomdrevet

Kritik i Rusland af myndighedernes tavshed om brandulykke på ubåd. Først nu lyder det, at det var en atomubåd.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Præsident Vladimir Putin afslører under møde med sin forsvarsminister, at det var en atomdrevet russisk ubåd, der tre dage tidligere blev ramt af en dødelig brand om bord.

Ubåden befandt sig da i det arktiske område.

Myndighederne er blevet mødt med kritik for deres tavshed om ulykken.

14 søfolk mistede livet under ulykken, der skete, mens ubåden var i gang med at udføre en undersøgelse af havbunden nær Arktis, hedder det.

Den russiske regerings tøven med at fortælle borgerne om, hvad der faktisk skete om bord på ubåden, er blevet sammenlignet med den tavshed, som den sovjetiske regering valgte efter den katastrofale ulykke på atomkraftværket Tjernobyl i Ukraine i 1986.

Der drages også sammenligning med sendrægtigheden, da den atomdrevne atomubåd 'Kursk' i 2000 forliste, og samtlige 118 om bord omkom.

Rusland påstår, at atomreaktoren er fuldstændig isoleret

Indtil torsdag har der ikke været en eneste lyd om, hvorvidt ubåden har en atomreaktor om bord. Også selv om Norge har været stærkt interesseret i at få det oplyst.

Den oplysning kommer så først under et møde torsdag mellem Putin og hans forsvarsminister, Sergej Sjojgu.

»Atomreaktoren på fartøjet er fuldstændig isoleret«, fortæller Sjojgu præsidenten.

»Alle de nødvendige forholdsregler er taget af mandskabet for at beskytte reaktoren, som fuldt ud fungerer«, føjer han til på det klip, som Kreml har udsendt efter mødet.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden