Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, ses her forlade et møde i New York.  USA's milliardsalg af våben til Taiwan får Kina til at skrue bissen på og vil bryde handelsforbindelsen med amerikanske virksomheder.
Foto: Eduardo Munoz/Ritzau Scanpix

Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, ses her forlade et møde i New York. USA's milliardsalg af våben til Taiwan får Kina til at skrue bissen på og vil bryde handelsforbindelsen med amerikanske virksomheder.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kina truer med sanktioner mod USA for våbensalg til Taiwan

USA har i sidste uge godkendt et milliardsalg af våben til Taiwan. Det får konsekvenser, advarer Kina.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinas regering og kinesiske virksomheder vil bryde alle handelsforbindelse med amerikanske virksomheder, der sælger våben til Taiwan.

Det oplyste det kinesiske udenrigsministerium i mandag.

Ministeriet afviste at komme med yderligere detaljer om sanktionerne, som formentligt vil forværre det allerede anspændte forhold mellem Kina og USA.

I sidste uge godkendte det amerikanske udenrigsministerium et våbensalg for milliarder af dollar til Taiwan.

Det mulige salg blev ikke taget godt imod i Kina, der allerede forud for godkendelsen havde udtrykt 'dyb bekymring' over det.

Mandag lød det så fra Geng Shuang, der er talsmand for Kinas udenrigsministerium, at våbensalget vil bryde internationale regler og skade Kinas suverænitet.

»Kinas regering og kinesiske virksomheder vil ikke samarbejde med eller have handelsforbindelser med disse amerikanske virksomheder«, sagde han på en pressekonference.

Kinas regering og kinesiske virksomheder vil ikke samarbejde med eller have handelsforbindelser med disse amerikanske virksomheder

»Jeg kan ikke komme med nærmere detaljer lige nu. Men tro mig, det kinesiske folk står altid ved deres ord«.

Vil isolere Taiwan internationalt

Kina betragter Taiwan som en kinesisk provins, men Taiwan har de facto været uafhængigt, siden den nationalistiske hær måtte flygte fra kommunisterne. De fordrevne slog sig ned i Taiwan i 1949.

Kina lagt et øget diplomatisk, økonomisk og militært pres på Taiwan.

Gentagne gange har Kina desuden sendt militære fly og skibe ind på Taiwans territorie i de seneste år, ligesom at Kina har arbejdet på at isolere landet internationalt.

Et stigende antal lande har som følge af det kinesiske pres afskåret de diplomatiske forbindelser til Taiwan til fordel for Kina.

USA har heller ingen diplomatiske forbindelser med Taiwan, men er den største eksportør af våben til landet og Taiwans mest magtfulde internationale støtte.

Kina har flere gange beskrevet Taiwan, som det mest betændte anliggende i forholdet mellem USA og Kina.

Forholdet mellem de to økonomiske stormagter er dog også anspændt på grund af den igangværende handelsstrid mellem dem.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden