0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Rektor om Boris Johnson som teenager: »Enhver, der har brugt bare en time med Boris, glemmer det aldrig«

På Eton tog Boris Johnson sine første skridt mod magten og gjorde et uudsletteligt indtryk på rektor. På den berømte kostkole fra 1440 lærer eleverne fra den britiske overklasse, at de er kommende ledere. I sine fem år på skolen forvandlede den generte Alex Johnson sig til den viltre og charmerende, men somme tider overfladiske Boris, som blev det naturlige midtpunkt og anfører.

Ian Sumner/Shutterstock
Foto: Ian Sumner/Shutterstock

En kun 15-årig Boris Johnson fotograferet under en pudekamp på Eton College, længe før hans karriere som politiker tog fart.

Internationalt

I efteråret 1977 ankom Alex Johnson, en halvgenert blond dreng på 13 år, til kostskolen Eton College. Al, som han ofte blot blev kaldt, forlod de slotslignende bygninger 5 år senere med det mere slagkraftige navn Boris Johnson og med en bevidst udviklet excentrisk personlighed, som han i dag er verdensberømt for, og som i denne uge var med til at gøre ham til Storbritanniens nye premierminister.

Alexander Boris de Pfeffel Johnson er en usædvanlig begavelse og har en unik humoristisk timing. Han ville med sin privilegerede familiebaggrund formentlig stige til tops i det britiske klassesamfund under alle omstændigheder, men som etonianer har han fået en sikker hjælpende hånd.

På Eton College lærte Boris Johnson, at han var skæbnebundet til at lede, at han havde en pligt til at påtage sig et ansvar for samfundsudviklingen som voksen.

Det lyder måske opblæst, at 13-18-årige drenge får at vide, at de er fremtidens ledere. Men det bunder i fakta. Det vrimler med etonianere i toppen af britisk erhvervsliv, medier og politik. Boris Johnson er premierminister nummer 20, der har gået på Eton College. Hver fjerde af de omkring 260 unge mænd, der hver år forlader skolen, fortsætter direkte på eliteuniversiteterne i Oxford eller Cambridge, og så er den videre succes stort set sikret.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts