0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ian Sumner/Shutterstock
Foto: Ian Sumner/Shutterstock

En kun 15-årig Boris Johnson fotograferet under en pudekamp på Eton College, længe før hans karriere som politiker tog fart.

Rektor om Boris Johnson som teenager: »Enhver, der har brugt bare en time med Boris, glemmer det aldrig«

På Eton tog Boris Johnson sine første skridt mod magten og gjorde et uudsletteligt indtryk på rektor. På den berømte kostkole fra 1440 lærer eleverne fra den britiske overklasse, at de er kommende ledere. I sine fem år på skolen forvandlede den generte Alex Johnson sig til den viltre og charmerende, men somme tider overfladiske Boris, som blev det naturlige midtpunkt og anfører.

Internationalt
FOR ABONNENTER

I efteråret 1977 ankom Alex Johnson, en halvgenert blond dreng på 13 år, til kostskolen Eton College. Al, som han ofte blot blev kaldt, forlod de slotslignende bygninger 5 år senere med det mere slagkraftige navn Boris Johnson og med en bevidst udviklet excentrisk personlighed, som han i dag er verdensberømt for, og som i denne uge var med til at gøre ham til Storbritanniens nye premierminister.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden