0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Dansk læge fortæller om en blodig krig i et mediemørkt Yemen: Oveni bomber og missiler er der nu også kolera og angst for at dø

Bomber, missiler og kalashnikovs får opmærksomheden, når det handler om civile dødstal i krig. Men i Yemen spreder epidemier sig i skræmmende hast, og det er livsfarligt for befolkningen, lyder det fra læge Mads Geisler, der lige er kommet hjem fra Yemen.

Staff/Ritzau Scanpix
Foto: Staff/Ritzau Scanpix

En koleraramt pige modtager behandling på en klinik i byen Islimi Yemen. Klinikken er ikke den, der er nævnt i artiklen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det begynder med en høj, uhyggelig lyd af en motor der brummer. Så venter man. Hvor længe er svært at vurdere. Der kan gå ti, femten, tyve minutter. Og så kommer det. Lyden af nervepirrende smæld, der bliver ved og ved og ved med få sekunders mellemrum.

»Vi ved, hvem der er skyld i lyden«, siger læge Mads Geisler.

Det er den Saudi-ledede koalition i Yemen, der som støtte til den officielle yemenitiske regering har sendt kampfly over landets hovedstad Sanaa. De er i krig mod houthi-oprørerne, der sidder på store territorier i det nordlige højland i Yemen. Det er bare sjældent, at bomberne kun rammer fjenden.

»Vi oplever de her luftbombardementer to til tre gange om ugen. Det er en del af vores hverdag«, fortæller Mads Geisler.

Det er fire uger siden, at den 36-årige læge vendte hjem til Danmark efter at være udstationeret i Sanaa for Læger uden Grænser i to en halv måned. Her skulle han i samarbejde med de yemenitiske sundhedsmyndigheder finde og supervisere to hospitaler, der kunne fungere som koleracentre i hovedstaden, træne sundhedspersonale i hvordan man behandler sygdommen, og sørge for at der er nok med udstyr og medicin.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts