Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Corona­virus

Niklas Halle'n/Ritzau Scanpix
Foto: Niklas Halle'n/Ritzau Scanpix

Alistair Campbell mener, at Corbyn bør gøre plads for en ny leder. »Jeg ser ingen tegn på, at du og dit kontor har fattet alvoren i det, som sker, eller som i det mindste er begynde at føre en strategi ud i livet, der besvarer det og nedkæmper det, skriver den tidligere toprådgiver i et åbent brev. .(Photo by Niklas HALLE'N / AFP)

Toprådgiver forlader Labour og smækker med døren: Kalder partileder Jeremy Corbyn for en taber, der ikke kan slå Boris Johnson

Alastair Campbell skriver i brev, at Jeremy Corbyn ikke har nogen plan for at slå Boris Johnson ved et kommende valg og derfor bør paritilederen gå. af

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Alastair Campbell, der er tidligere toprådgiver i det britiske parti Labour, skriver i et åbent brev til lederen Jeremy Corbyn, at han træder ud af partiet, fordi der mangler en kultur, en strategi og den rette leder til at kunne vinde over premierminister Boris Johnsons konservative.

Brevet gengives i avisen The Guardian og magasinet The New European.

Campbell var den tidligere premierminister Tony Blairs nærmeste rådgiver. Han var før det sportsjournalist og kendt som en en rapkæftet forsvarer af Labours daværende leder.

Bedrøvet rådgiver

»Med nogen bedrøvelse, men også med vished, har jeg nået den konklusion, at jeg ikke længere ønsker at blive i partiet, skriver han.

Daniel Leal-olivas/Ritzau Scanpix
Foto: Daniel Leal-olivas/Ritzau Scanpix

Alastair Campbell, der er tidligere toprådgiver i det britiske parti Labour, skriver i et åbent brev til lederen Jeremy Corbyn, at han træder ud af partiet, fordi der mangler en kultur, en strategi og den rette leder til at kunne vinde over premierminister Boris Johnsons konservative. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)

Boris Johnsons plan er en politik med bål og brand, der skal føre til et snarligt valg. Men Labour er ikke klar, mener han.

»Jeg ser ingen tegn på, at du og dit kontor har fattet alvoren i det, som sker, eller som i det mindste er begynde at føre en strategi ud i livet, der besvarer det og nedkæmper det.

Campbell mener, at Corbyn bør gøre plads for en ny leder.

Cambell har stået for en stærk proeuropæisk politik. Ved valget til Europa-Parlamentet i maj meddelte han, at han ikke stemte på sit eget parti, men på De Liberale Demokrater.

Det udløste en disciplinærsag i Labour mod Campbell, som endnu ikke er afsluttet. Med sit brev tirsdag kommer han eventuelle repressalier i forkøbet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden