0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Joel Angel Juarez/Ritzau Scanpix
Foto: Joel Angel Juarez/Ritzau Scanpix

20 blev dræbt og 26 såret ved masseskyderiet i El Paso i weekenden. Ligesom flere tidligere angreb menes gerningsmanden at være en hvid højreekstremist.

Overblik: Otte masseskyderier i USA afspejler ny tendens, hvor hvide højreekstremister dræber

I flere tilfælde har gerningsmændene argumenteret for nødvendigheden af at handle i manifester offentliggjort på internetfora for ligesindede.

FOR ABONNENTER

Lad os med det samme slå fast, at masseskyderier ikke er et nyt fænomen i USA, hvor en række blodige skoleskyderier igen og igen har mindet omverdenen om livets skrøbelighed i mødet med en bevæbnet gerningsmand.

Ikke desto mindre skriver weekendens blodige masseskyderi i en Walmart-forretning i El Paso, Texas, med 20 dræbte og mange sårede, sig ind i en ny tendens, hvor overvejende hvide gerningsmænd med højreekstreme synspunkter har angrebet blandt andet skoler og synagoger.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden