0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

Fra venstre mod højre er det her Steve Mnuchin og Robert Lighthizer i heftig dialog med den kinesiske vicepremierminister Liu He. USA og Kina har på det seneste optrappet handelskrigen og nu beskylder USA også Kina for at manipulere med sin valuta.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA kalder Kina en valutamanipulator efter årets værste aktiedag

USA's finansminister vil gå i dialog med valutafond for at standse den »uretfærdige konkurrencefordel skabt af Kina«, der har ladet sin valuta falde.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det amerikanske finansministerium har mandag officielt valgt at betegne Kina som en »valutamanipulator«.

Med den nye betegnelse vil USA's finansminister, Steven Mnuchin, gå i dialog med Den Internationale Valutafond (IMF) for at 'eliminere den uretfærdige konkurrencefordel skabt af Kinas handlinger'.

Det oplyser finansministeren i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Meldingen kommer, efter at USA's præsident, Donald Trump, tidligere på dagen anklagede Kina for at manipulere med yuanen, da prisen på yuan var blevet svækket til mere end syv yuan for en dollar - for første gang siden finanskrisen i 2008.

»Kina droppede prisen på dets valuta til et næsten historisk lavt punkt. Det kaldes 'valutamanipulation'«, tweetede Trump mandag.

I sin halvårlige rapport har finansministeriet i USA trods en del kritik af Kinas valutapolitik og advarsler om, at man holder nøje øje med landets ageren, indtil nu ellers afholdt sig fra at benytte betegnelsen 'valutamanipulator' om Kina.

Det er første gang siden 1994, at USA officielt betegner Kina som en 'valutamanipulator', skriver The Wall Street Journal.

Mandag oplyste Kinas handelsministerium, at landet stopper indkøb af amerikanske landbrugsprodukter.

Stor aktienedtur

Desuden vil Kina ikke udelukke også at lægge told på den andel af amerikanske landbrugsprodukter, der er indkøbt efter 3. august.

Optrapningen i handelskrigen har ført til voldsomme aktietab. I går faldt de danske aktier i C25-indekset 2,6 pct. Endnu værre gik det i USA, hvor de amerikanske aktier mandag havde den værste dag i 2019, skriver CNN. Det toneangivende Dow Jones indeks faldt 2,9 pct.

Og aktiefaldene fortsætter. Børsen i Shanghai har tirsdag også oplevet et fald og er lukket i minus 2,43 pct.

Kinas udmelding er seneste udvikling i en bitter handelsstrid mellem USA og Kina. En strid, som kan mærkes på det amerikanske aktiemarked, og som fik yderligere næring i sidste uge.

Her varslede USA's præsident, Donald Trump, en ny told på kinesiske varer for 300 milliarder dollar fra 1. september.

Det skete, blandt andet fordi at Trump mener, at Kina ikke har levet op til sit løfte om at øge importen af landbrugsprodukter fra USA.

ritzau/Pol

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden