Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix

Moskéen Al-Noor Islamic Center i Bærum uden for Oslo, hvor gerningsmanden nåede at affyre adskillige skud før han blev overmandet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nordmanden, der skød i moske nær Oslo, er også sigtet for drab på sin søster

Den unge nordmand, der lørdag blev fængslet efter et skudangreb på en moské nær Oslo, er nu også sigtet for drab på sin 17-årige lillesøster.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sagen om skudangrebet på en moské i Bærum nær Oslo bliver mere og mere tragisk.

Den unge nordmand, der blev overmandet i moskeen efter at have affyret adskillige skud, er nu også sigtet for drab på sin 17-årige lillesøster, skriver flere norske medier.

Lørdag aften blev den unge kvinde fundet død i den sigtedes lejlighed i Bærum. Politiet fandt hende, da de undersøgte den unge mands lejlighed efter skudangrebet.

Oslo politi oplyste søndag eftermiddag, at den 17-årige var stedsøster til den sigtede.

Han er ifølge VG 21 år og var aktiv på nettet forud for angrebet på moskéen, hvor skrev, at han ville eskalere »racekrigen«.

Norsk politi betegner nu angrebet på moskéen al-Noor Islamic Center i Bærum som et decideret terrorangreb.

Inspireret af Christchurch

Politiet i Norge afholdt tidligere i dag en pressekonference, hvor leder af efterforskningen, Rune Skjold, sagde, at det var for tidligt at sige, om drabet på søsteren var en del af terrorhandlingen.

Politiet har i weekenden undersøgt den mistænktes aktiviteter på internettet. Her står det klart, at han blandt andet har rost gerningsmanden bag masseskyderiet i El Paso i USA i sidste uge.

Ifølge den norske avis Aftenposten skrev den anholdte et indlæg på et netforum for højreradikale i timerne før angrebet på moskeen. Her skrev den unge nordmand, at hans tid var kommet, og at han var udvalgt af »Sankt Tarrant« - det er formentlig en reference til Brenton Tarrant, der er sigtet for at havde dræbt 51 mennesker i to moskeer i Christchurch på New Zealand i marts.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden