Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Nicholls/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Nicholls/Ritzau Scanpix

»Der er taget vigtige skridt de seneste tre uger for at fremskynde brexit-planlægningen«, skriver ministeren Michael Gove på Twitter.

Minister: Lækkede brexit-papirer viser værst tænkelige scenarie

Lækkede papirer advarer om konsekvenser af brexit uden aftale. Meget er sket de seneste tre uger, siger minister.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De lækkede dokumenter, der belyser effekterne ved, at briterne træder ud af EU uden en aftale 31. oktober, er baseret på ’det værst tænkelige scenarie’.

Sådan lyder det fra Michael Gove, der som minister har fået ansvar for at forberede vejen mod, at briterne skal forlade det europæiske samarbejde.

»Der er taget vigtige skridt de seneste tre uger for at fremskynde brexit-planlægningen«, skriver ministeren på Twitter.

De mest sandsynlige ’efterskælv’

En intern analyse fra den britiske regering er blevet lækket til The Sunday Times. Dokumenterne belyser en række praktiske konsekvenser, som borgerne i Storbritannien vil blive ramt af, såfremt det ender i et hårdt brud med EU.

Ifølge avisen kan brexit uden aftale muligvis både betyde mangel på fødevarer, medicin og benzin. Derudover kan det blive nødvendigt at indføre fuld kontrol ved grænsen mellem EU-landet Irland og det britiske Nordirland, står der.

I dokumenterne forsøger regeringen ifølge Sunday Times angiveligt at opridse nogle af de mest sandsynlige ’efterskælv’ ved en såkaldt no-deal brexit. Men det afviser Michael Gove i sit tweet.

»Normalt kommenterer vi ikke læk, men her er lidt fakta. Yellohammer (dokumenterne, red.) er det værst tænkelige scenarie«, står der.

Lastbiler kommer til at vente i franske havne

Dokumenterne skal angiveligt være udarbejdet i denne måned af The Cabinet Office, der skal støtte regeringen i at opnå sine målsætninger.

Heri fremgår det eksempelvis, at den britiske import af varer ventes at blive voldsomt påvirket i tilfælde af et hårdt brexit sidst i oktober.

Op mod 85 procent af lastbilerne, der kører med varer via Den Engelske Kanal, er ikke forberedt på at skulle gennem toldkontrol i Frankrig.

Det kan betyde, at de må vente i franske havne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden