0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Parlamentsformand advarer Boris Johnson: »Hold dig til loven«

Premierminister er klar til at ignorere lov om brexit. Det kommer ikke til at ske, svarer parlamentsformand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
-/Ritzau Scanpix
Foto: -/Ritzau Scanpix

Arkiv: John Bercow (Photo by - / PRU / AFP)

Internationalt

Formanden for det britiske Underhus, John Bercow, advarer premierminister Boris Johnson mod at ignorere loven ved at nægte at bede om udsættelse af brexit.

Bercow siger under et foredrag for jurister, at han er klar til at være kreativ for at forpurre Johnsons planer. Det rapporterer blandt andet BBC.

Parlamentet trodsede tidligere på måneden regeringen og vedtog en lov, der skal forhindre, at Storbritannien forlader EU 31. oktober uden en skilsmisseaftale.

Hvis regeringen ikke har indgået en aftale med EU senest 19. oktober, så skal den ifølge den nye lov bede EU om udsættelse af brexit.

Johnson har tidligere sagt, at han er klar til trække Storbritannien ud af EU uden en aftale 31. oktober. Uanset den nye lov.

»Jeg vil hellere ligge død i en grøft end bede om udsættelse«, sagde han i sidste uge.

»Ikke at overholde loven, det er i sandhed ikke en måde at gøre det på. Punktum, lød det fra Bercow, da han holdt sin tale til juristerne torsdag.

»Det ville være det mest forfærdelige eksempel at sætte for resten af samfundet.

Men Johnson får ikke sin vilje, understreger Bercow.

»Hvis det kræver yderligere proceduremæssig kreativitet for at kunne få det (en udsættelse af brexit, red.) igennem, så vil det med stor sikkerhed blive gjort.

»Den eneste form for brexit, vi vil få - hvornår det så vil ske - vil være et brexit, som Underhuset eksplicit har bakket op, lover han.

Hans kommentarer faldt, efter at Johnson over for BBC benægtede, at han skulle have løjet for dronningen, da han tidligere på måneden bad om hendes accept til at holde parlamentet lukket i fem uger.

Det bliver i oppositionen tolket som et forsøg på at forhindre dem i at stoppe et exit fra EU uden en aftale 31. oktober.

Den øverste domstol i Skotland erklærede onsdag lukningen af parlamentet i fem uger for ulovlig og sagde, at medlemmerne bør genindkaldes.

Den skotske domstol lader det dog være op til den britiske højesteret at træffe den endelige afgørelse.

Højesteretten samles tirsdag for tage stilling til sagen.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter