Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stringer/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer/Ritzau Scanpix

Ali Khamenei taler dunder mod USA.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Irans øverste leder: Vi vil aldrig forhandle med USA

Amerikanernes politik med at lægge maksimalt pres på Teheran vil slå fejl, siger ayatollah Ali Khamenei.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iran vil aldrig føre forhandlinger med USA, og amerikanernes politik med at lægge maksimalt pres på Teheran vil slå fejl.

Det siger den øverste iranske leder, ayatollah Ali Khamenei. Ayatollahen har fremsat udtalelsen til det statslige tv i Teheran.

»Irans repræsentanter vil aldrig forhandle med USA. Det er amerikanernes politik at lægge pres på Iran, men deres politik med maksimalt pres vil slå fejl«, siger Khamenei.

USA's præsident, Donald Trump, sagde mandag, at han kunne mødes med den iranske præsident, Hassan Rouhani, og at han ikke har nogen problemer med et sådant møde.

Trump mener, at Iran 'efter al sandsynlighed' står bag et droneangreb, der lørdag ramte to store saudiarabiske olieanlæg.

»Vi ved det stort set allerede, men der mangler 'mere håndfaste' beviser«, sagde Trump til journalister i Det Hvide Hus mandag.

»Med det sagt vil vi meget gerne undgå krig. Jeg ønsker ikke at føre krig mod nogen, men vi er mere klar end nogen anden«, fortsatte han.

De iranskstøttede houthi-oprørere i Yemen har taget skylden for de ti droneangreb på anlæggene i det vestlige Saudi-Arabien.

Finansmarkederne var mandag præget af uro i kølvandet på angrebene.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden