Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Omar Sobhani/Ritzau Scanpix
Foto: Omar Sobhani/Ritzau Scanpix

Der har været flere kraftige eksplosioner i Afghanistan i dag - her i hovedstaden Kabul.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

24 dræbt ved valgmøde med afghansk præsident

Den afghanske præsident, Asraf Ghani, som skulle tale ved valgmøde, er uskadt efter angrebet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 24 mennesker blev dræbt og 31 såret, da en bombe tirsdag eksploderede nær et valgmøde i Charikar i den afghanske provins Paarwan.

Den afghanske præsident, Asraf Ghani, var til stede ved valgmødet, men han kom ikke noget til.

»Præsidenten er uskadt«, siger en af præsidentens assistenter til Reuters.

» Antallet af dræbte og sårede kan stige«, siger sygehusdirektør Abdul Qasim Sangin, mens ambulancer stadig bragte sårede til hospitalet i Paarwan.

Samtidig er der rapporter om en bombeeksplosion i hovedstaden Kabuls centrale del, hvor mindst tre mennesker meldes dræbt.

Det var planen, at Ghani skulle tale ved valgmødet i Charikar, som er hovedstad i Parwanprovinsen - nord for Kabul. Men efter angrebet blev alle planer ændret.

En lokal embedsmand siger, at angrebet blev udført af en selvmordsbomber.

Ingen gruppe har umiddelbart taget skylden for angrebet.

Talibans kommandanter har sagt, at de vil intensivere angreb på sikkerhedsstyrker og udenlandske styrker for at få folk til at opgive at stemme ved præsidentvalget den 28. september.

Ghani håber på at blive genvalgt til endnu fem år på præsidentposten.

Sikkerheden er optrappet over alt i forbindelse med valgkampen, men situationen er blevet forværret, efter at en fredsproces mellem Taleban og USA er brudt sammen.

Forhandlinger, som ikke direkte omfattede den afghanske regering, skulle bringe over 40 års krig til en afslutning i Afghanistan. De brød sammen, da Taleban fortsatte de blodige bombeangreb mod civile trods markant fremgang ved forhandlingsbordet.

Flere iagttagere fremhæver imidlertid, at Taleban stadig er knyttet til al-Qaeda og en historie med jihad eller 'hellig krig'.

»I al-Qaedas ledelse er der stadig troskab over for Talebans leder, Maulvi Hibatullah Akhunzada«, siger Afghanistan-kenderen Asfandyar Mir på Stanford Universitet.

»Og al-Qaeda er blevet stærkere i de seneste år«, tilføjer han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden