Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Amerikanske og afghanske styrker dræber 30 civile i fejlslået angreb mod IS

Arbejdere sad sammen rundt om et bål, da de blev udsat for et droneangreb, siger lokal ældre fra området.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et luftangreb udført af afghanske sikkerhedsstyrker med støtte fra amerikanske luftstyrker i det østlige Afghanistan har kostet mindst 30 civile livet, mens 40 personer er blevet såret.

Det oplyser tre embedsmænd til nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet, som blev udført natten til torsdag, havde til formål at destruere et af Islamisk Stats gemmesteder. Men ved et uheld ramte angrebet civile i et landbrugsområde i Khogyani-distriktet i stedet.

Luftangrebet blev udført ved hjælp af en drone. Forsvarsministeriet i Kabul, Afghanistans hovedstad, bekræfter, at angrebet blev udført af afghanske og amerikanske styrker.

Ministeriet bekræfter også, at målet var et skjulested for IS-krigere. Men ministeriet ønsker ikke at kommentere antallet af døde i forbindelse med angrebet.

Amerikanske styrker i Kabul har ikke kommenteret hændelsen.

Malik Rahat Gul, en lokal ældre fra området, fortæller, at angrebet skete, mens trætte arbejdere - primært daglejere - havde samlet sig nær deres telte, efter at de havde høstet pinjekerner på en nærliggende mark.

»Arbejderne havde tændt et bål og sad sammen, da de blev udsat for droneangrebet, siger Malik Rahat Gul.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden