Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sergio Perez/Ritzau Scanpix
Foto: Sergio Perez/Ritzau Scanpix

Fredag skal EU's chefforhandler for brexit, Michel Barnier, mødes med den britiske brexitminister, Stephen Barclay (billedet), i Bruxelles.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk regering sender EU oplæg til svar på grænseproblem

Det er fortsat uklart, om britisk forslag kan bane vej for et gennembrud i forhandlinger om brexit.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I månedsvis har EU-landene efterspurgt svar fra Storbritannien på, hvordan briterne mener, at man skal håndtere grænsen mellem Irland og Det Forenede Kongerige efter brexit.

Torsdag bekræfter EU-Kommissionen, at man har modtaget et dokument fra briterne om det særlige problem med grænsen.

Der er ikke tale om et formelt forslag fra regeringen i London. Det er snarere tekniske arbejdspapirer, som er sendt til Bruxelles.

»Vi har modtaget dokumenter fra briterne. På den baggrund vil vi tage fat på tekniske diskussioner i dag og i morgen om aspekter, der vedrører told, varer, sanitære og plantesanitære regler«, siger en talskvinde i EU-Kommissionen.

Hun vil ikke oplyse videre detaljer om papirerne. Det er fortsat uklart, om dokumentet kan bane vej for et gennembrud.

Den skrøbelige fredsproces er problemet

Udfordringen med grænsen udspringer af, at EU får en ydre grænse mellem Irland og Nordirland, hvis Det Forenede Kongerige forlader EU.

Problemet er, at den skrøbelig fredsproces på Den Irske Ø gør det svært at håndtere en egentlig grænse.

De tekniske arbejdspapirer er sendt fra London, efter at den britiske premierminister, Boris Johnson, mandag mødtes med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i Luxembourg.

Fredag skal EU's chefforhandler for brexit, Michel Barnier, mødes med den britiske brexitminister, Stephen Barclay, i Bruxelles.

Finlands statsminister, Antti Rinne, har sagt, at briterne skal sende et formelt forslag på en brexit-løsning inden udgangen af september. Finland har i øjeblikket formandskabet i EU.

Men EU-Kommissionens talskvinde siger torsdag, at der ikke er tale om en decideret frist.

»Vi har nævnt EU-topmødet i oktober, som en milepæl i vores kalender. For at kunne forberede dette møde, så er det bedst at gøre fremskridt så snart som muligt. Men jeg kan ikke give en præcis dato«, siger talskvinden.

Der er EU-topmøde 17. og 18. oktober i Bruxelles. Det er Boris Johnsons plan at holde fast i 31. oktober som dagen, hvor kongeriget forlader EU.

Sker det, vil det være lidt over tre år, efter at et lille flertal af de britiske vælgere stemte for brexit i 2016.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden