0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Trump risikerer at blive testet til et punkt, hvor han skal vælge mellem krig eller sin troværdighed

Reaktionen på weekendens angreb mod Saudi-Arabiens olieanlæg peger måske mod en ny fremtid for USA’s politik i Mellemøsten.

Fayez Nureldine/Ritzau Scanpix
Foto: Fayez Nureldine/Ritzau Scanpix

Den saudi-arabiske oberst Turki bin Saleh al-Malki fremlægger det, der kaldes beviser for, at Iran stod bag et omfattende angreb i weekenden på Saudi-Arabiens olieproduktion. Foto: Fayez Nureldine, AFP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dette er øjeblikket, der afgør Mellemøstens fremtid«, skrev den amerikanske Mellemøsten-ekspert Steven Cook forleden i en analyse af USA’s reaktion på weekendens kombinerede drone- og missilangreb mod Saudi-Arabiens olieproduktion: »Hvis USA har fået nok af at kæmpe for Saudi-Arabiens olie, har de fået nok af at kæmpe for hele regionen«, tilføjede han.

I analysen, der tirsdag kunne læses i tidsskriftet Foreign Policy, fremhæver Steven Cook tre kerneområder, der har styret USA’s politik i Mellemøsten: at sikre uhindret energiforsyning, at forsvare Israel og at sikre, at ingen stat eller gruppe af stater kan true USA’s muligheder for at forsvare præcis de to ting.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere