Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
P
Maxim Shemetov/Ritzau Scanpix
Foto: Maxim Shemetov/Ritzau Scanpix

Protesterne. 10. august gik op mod 60.000 mennesker på gaden i Moskva for at kræve frie og retfærdige valg. Ved det efterfølgende lokalvalg i Moskva blev 20 af bystyrets 45 pladser for første gang besat af politikere, som ikke direkte støtter Putin-partiet Forenet Rusland.

Fire års fængsel for at gå på gaden i Moskva

Rusland virker ved første øjekast ret frit og demokratisk. Men under overfladen er det et land, hvor folk kastes fire år i fængsel for at deltage i fredelige demonstrationer. Eller anklages for at være narkohandlere, hvis de skriver kritisk om systemet. Et system, Putin kalder for »vertikalt demokrati«. Det knager i fugerne.

FOR ABONNENTER

Det er ulovligt at aktionere i flok, hvis man ikke har tilladelse, og sådan en er ikke nem at få, hvis man protesterer mod noget, der har med præsident Vladimir Putin og den russiske regering at gøre.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden