0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Trump kom på uanmeldt lynvisit på FN's klimatopmøde

USA's præsident og vicepræsident lyttede kortvarigt med ved klimatopmøde, inden de gik til møde om religion.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

USA's præsident, Donald Trump, dukkede mandag kortvarigt op til FN's klimatopmøde i New York.

Trump talte ikke selv ved mødet, men tilbragte et par minutter i salen, hvorefter han fortsatte til et møde om religionsfrihed.

Han gik glip af den indledende tale fra FN's generalsekretær, António Guterres, og den svenske klimaaktivist Greta Thunbergs følelsesladede opsang til verdens ledere.

Men han fik den tyske forbundskansler Angela Merkels tale med og klappede undervejs.

Trumps tilstedeværelse udløste en kommentar fra New Yorks tidligere borgmester Michael Bloomberg, som talte umiddelbart efter, at Trump havde forladt salen igen.

»Tak for at være her, præsident Trump. Forhåbentlig vil vores drøftelser her være brugbare for dig, når du skal formulere en klimapolitik«, lød det fra Bloomberg, der er fortaler for skrappere amerikanske klimatiltag.

Tak for at være her, præsident Trump. Forhåbentlig vil vores drøftelser her være brugbare for dig, når du skal formulere en klimapolitik

Trumps korte tilstedeværelse ved klimatopmødet stod ikke opført i præsidentens officielle kalender.

Det Hvide Hus havde på forhånd meddelt, at Trump ikke ville deltage i klimatopmødet, hvor ledere fra hele verden er samlet for at drøfte, hvordan de kan bremse den globale opvarmning.

Men mødet om religionsfrihed er 'vores hovedbegivenhed', siger en embedsmand i Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet dpa.

Skeptisk overfor rigtigheden af klimaforandringer

Trump var i selskab med sin vicepræsident, Mike Pence. Begge har ved flere lejligheder udtrykt dyb skepsis over for, om klimaforandringerne er reelle.

Præsidenten trak i 2017 USA ud af Parisaftalen. Den blev indgået i 2015 mellem 200 lande, der forpligtede sig til at opstille nationale mål for at nedbringe udledningen af drivhusgasser.

Formelt kan USA dog først forlade aftalen i 2020.

Trump har også tilbagerullet en stor del af den lovgivning, som forgængeren Barack Obama indførte på miljø- og klimaområdet.

Trump har talt om klimaforandringer som et 'kinesisk fupnummer' og i stedet arbejdet for at fremme brugen af kul og andre fossile brændstoffer.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere