Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Maxime Popov/Ritzau Scanpix
Foto: Maxime Popov/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA: Assad bag angreb med kemiske våben

USA lover en reaktion på, at Syrien har anvendt klorgasser i krigen om byen Idlib

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA vil holde Syriens diktatur under Bashar al-Assad ansvarligt for brug af kemiske våben i byen Idlib, hvor krigen fortsat raser.

Amerikanske undersøgelser er først nu klar til at slå fast, at Assads militær brugte klorgas under angreb på Idlib i det nordvestlige Syrien den 19. maj.

»Assad-regimet er ansvarligt for talløse grusomheder – nogle af dem nærmer sig krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden«, siger den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo ifølge al-Jazeera.

»USA vil ikke lade at lade disse angreb være uantastet, og vi vil heller ikke tolerere dem, der vælger at skjule disse grusomheder«.

FN har tidligere dokumenteret, at Syriens militær gentagne gange har brugt kemiske våben mod oprørere og civile i den otte år gamle borgerkrig.

Trump har to gange iværksat luftangreb på Syrien efter Assad-regeringens brug af kemiske våben.

Pompeo vil ikke sige, hvordan USA denne gang vil reagere.

»Men tag ikke fejl. Præsident Trump har været temmelig klar i sin vilje til at beskytte verden mod brug af kemiske våben«, siger udenrigsministeren.

Den franske udenrigsministerium kalder det ifølge Reuters »bekymrende«, at Assad-styret igen skal have brugt kemiske våben.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden