0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Politiet bekræfter: 18-årig demonstrant skudt af betjent i Hongkong

Politiet har affyret både skarpe skud og tåregas ifølge kinesisk avis. En demonstrant er ramt af skud i brystet, oplyser Hongkongs politi ifølge AP.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Hkpusu Press Committee/Ritzau Scanpix
Foto: Hkpusu Press Committee/Ritzau Scanpix

En demonstrant er blevet ramt af skud af politiet under voldsomme uroligheder i Hongkong i dag. Billedet stammer fra HKPUSU Campus TV og viser angiveligt den skudramte ligge på jorden. Han er ifølge South China Morning Post blevet kørt på hospitalet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opdateret: 14.36:

Ifølge det lokale politi i Hongkong har en betjent affyret skud mod en 18-årig pro-demokratisk demonstrant og ramt vedkommende i brystet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Der er indtil videre ingen meldinger om demonstrantens tilstand.

Mediet South China Morning Post har oprettet en liveblog, der opdaterer fra begivenhederne i Hongkong. På bloggen skriver de, at Hongkongs politichef Yolanda Yu Hoi-kwan i en Facebookvideo udtaler, at politiet er kede af, at demonstranten blev såret.

På livebloggen figurerer der også en video af en person, der øjensynligt bløder fra brystet. Det vides ikke, om der er tale om den demonstrant, politiet har skudt i brystet. På videoen er han i tydelige smerter og siger ifølge South China Morning Post »det gør ondt i mit bryst, kør mig på hospitalet«.

Advarsel: Voldsomme billeder:

Ifølge South China Morning Post, der har talt med en af den skudramte demonstrants venner, er han blevet kørt på hospitalet. Ifølge vennen er han i kritisk tilstand og har allerede været på operationsbordet. Der skal angiveligt være tale om en studerende.

Han er ifølge mediet senere blevet flyttet til et andet hospital, hvor operationen efter alt at dømme vil fortsætte.

På Twitter cirkulerer et videoklip, hvor en kampklædt politibetjent ses affyre skud mod en demonstrant. Det vides ikke, om der er tale om den demonstrant, der rapporteres ramt af skud. Demonstranten på videoen har imidlertid lyserød gasmaske, blå handsker og brune syninger på sin rygsæk, ligesom demonstranten på det billede, South China Morning Post har publiceret af den angiveligt skudramte.

Se videoklippet her:

På videoen slår demonstranten ud efter betjenten med det, der ligner en metalstav, hvorefter betjenten - der allerede forinden demonstrantens slag har trukket sin pistol - affyrer et skud mod demonstrantens bryst på nært hold. Derefter synker demonstranten sammen og vælter bagover.

»Der er sindssygt meget politi. Kampklædt politi«.

Sådan lød det tidligere på dagen fra Politikens Asienkorrespondent, Claus Blok Thomsen, der befinder sig midt i Hongkongs centrale forretningskvarter nær regeringsbygningerne.

Andre billeder fra demonstrationerne viser ifølge AP, at der er brande i Hongkong, efter der er blevet kastet molotovcocktails.

Tyrone Siu/Ritzau Scanpix
Foto: Tyrone Siu/Ritzau Scanpix

Motorcykler står i brand efter at være blevet ramt af molotovcocktails under demonstrationerne i Hongkong.

Tyrone Siu/Ritzau Scanpix
Foto: Tyrone Siu/Ritzau Scanpix

Molotovcocktail rammer ved siden af politi i Hongkong.

Vrede demonstranter

I dag er det 70 år siden, at Mao Zedong grundlagde Folkerepublikken Kina.

Det blev tirsdag morgen fejret af det kinesiske kommunistparti med en militærparade, der er en af de største nogensinde i det moderne Kinas historie.

Omvendt er det i Hongkong markeret med demonstationer. Vreden blandt demonstranterne kan nå et nyt højdepunkt.

Baggrunden for demonstrationerne går tilbage til foråret, hvor Hongkongs leder, Carrie Lam, fremsatte et lovforslag, der skulle gøre det muligt at lave en udleveringsaftale med blandt andet Kina. Demonstranterne i Hongkong så det som en trussel mod deres politiske frihed, hvis mistænkte personer kunne sendes til retsforfølgelse i Kina.

Demonstrationerne har ført til utallige sammenstød mellem kampklædte betjente og demonstranter, som kun er blevet kraftigere for hver gang.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce