0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

Kinas præsident, Xi Jinping, har i weekenden besøgt Nepal.. Prakash Mathema/Pool via REUTERS

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinas præsident Xi Jinping sender kraftig advarsel: Forsøg på at dele Kina vil føre til smadrede kroppe

Med voldsomt sprogbrug slår Kinas præsident fast, at forsøg på at dele landet kan få grumme konsekvenser.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Forsøg på at dele Kina vil resultere i "smadrede kroppe og pulverisede knogler".

Det sagde Kinas præsident, Xi Jinping, under et besøg i Nepal i løbet af weekenden.

»Alle, der forsøger at dele enhver region i Kina, vil gå til grunde med smadrede kroppe og pulverisede knogler«, sagde Xi ifølge Kinas udenrigsministerium.

»Alle udefrakommende kræfter, der støtter Kinas opdeling, kan af Kinas folk kun opfattes som lidende af vrangforestillinger«, sagde han.

Xi nævnte ikke specifikt nogen regioner.

Hongkong har de seneste fire måneder været præget af uroligheder og demonstrationer mod blandt andet det kinesiske styre.

Præsidentens kommentarer faldt, mens politi og demonstranter igen stødte sammen søndag i Hongkong.

I midten af Hongkongs finansielle centrum samledes demonstranter og blokerede veje, saboterede jernbaner samt udøvede hærværk mod pro-kinesiske forretninger.

Kina har beskyldt "udefrakommende" kræfter for at være med til at puste til ilden i forbindelse med uroen i den tidligere britiske koloni.

Samtidig har der været bekymring for, om Kina kunne finde på at sende tropper ind i Hongkong for at stoppe demonstranterne.

Men indtil videre har det fra kinesisk side lydt, at man har tiltro til, at Hongkongs politi kan klare det.

De færreste internationale analytikere vurderer, at Kina vil risikere den internationale fordømmelse, som det potentielt vil afstedkomme at sende tropper til Hongkong.

Med krisen i Hongkong befinder Kina sig i den største politiske krise i landet siden massakren på Den Himmelske Freds Plads (Tiananmen-pladsen) i den kinesiske hovedstad, Beijing, i 1989.

Også på øen Taiwan, der af Kina opfattes som en del af det samlede rige, har der på det seneste været øgede spændinger.

/ritzau/AFP

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden