0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix
Foto: Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix

Militærkøretøjer med russisk og syrisk flag kører uden for byen Manbij i Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Russisk militærpoliti rykket ind

Forsvarsministeriet i Moskva bekræfter, at russisk militærpoliti er kommet til Manbij.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter amerikanske soldater har forladt den kurdisk kontrollerede by Manbij i Syrien, er russisk militærpoliti ankommet til byen og patruljerer sammen med den syriske regeringshær og Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

Det er bekræftet af Ruslands forsvarsministerium, skriver The Washington Post.

Manbij er en strategisk vigtig by på landevej M4, og både tyrkiske, syriske og kurdiske styrker befinder sig i området omkring byen.

Tyrkiet har ønsket at overtage byen siden Operation Olivengren sidste år, men amerikanernes tilstedeværelse og forhandling med kurdiske styrker har holdt Tyrkiet tilbage.

Byen ligger vest for Eufrat-floden i det nordvestlige Syrien, hvor Tyrkiet har kontrol over en stor del af det resterende område. Men kontrol over Manbij har tyrkerne ikke.

Nu ser det ud til, at russiske styrker kan være Tyrkiets nye hindring.

Præsident Recep Tayyip Erdogan sagde tirsdag under en tale i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, at »vi vil fortsætte med kampene, indtil vores mål er opnået, og det nordlige Syrien er vædet af fredens kilde«.

’Fredens kilde’ er navnet på den tyrkiske operation.

Syriens Demokratiske Styrker (SDF) er en alliance mellem kurdiske, arabiske og assyriske militante grupper, hvor den kurdiske milits YPG udgør den primære styrke.

YPG har været allieret med USA og har deltaget i bekæmpelsen af Islamisk Stat i Syrien. Men amerikanske soldater har forladt området, og det var det grønne lys, som Tyrkiet havde ventet på.

Uden den hidtidige støtte fra USA besluttede SDF at lave en aftale med den syriske regeringshær, altså Assads styrker, der er allieret med Rusland.

Kan have overtaget USA’s rolle

Det har været SDF’s håb, at Tyrkiet ikke vil risikere en krig mod Rusland ved at tage kampen op mod den syriske regeringshær.

Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix
Foto: Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix

Russisk, syrisk og Manbij Military Councils flag blafrer sammen i vinden lidt uden for byen Manbij i Syrien. Manbij Military Council er en del af Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

Den russiske regering har givet udtryk for, at den ikke vil tillade, at tyrkiske og syriske styrker ender i kamp. Det skriver Reuters.

Før amerikanske soldater forlod Syrien, var de den neutrale part, som placerede sig mellem tyrkiske og kurdiske styrker. Nu ser det ud til, at russiske soldater har overtaget amerikanernes rolle mellem tyrkiske og syriske styrker.

Oberst Myles B. Caggins, der er talsmand for koalitionen Operation Inherent Resolve, har bekræftet på Twitter, at de »er ude af Manbij«.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har fået hård kritik for at svigte sine kurdiske allierede.

Mandag aften underskrev han et dekret, der bl.a. bebuder store økonomiske sanktioner mod Tyrkiet, hvis angrebene i Syrien ikke ophører.

Tyrkiet betragter YPG som en terrorgruppe og sidestiller dem med PKK, som er på flere landes terrorlister.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?