Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix
Foto: Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix

Militærkøretøjer med russisk og syrisk flag kører uden for byen Manbij i Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Russisk militærpoliti rykket ind

Forsvarsministeriet i Moskva bekræfter, at russisk militærpoliti er kommet til Manbij.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter amerikanske soldater har forladt den kurdisk kontrollerede by Manbij i Syrien, er russisk militærpoliti ankommet til byen og patruljerer sammen med den syriske regeringshær og Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

Det er bekræftet af Ruslands forsvarsministerium, skriver The Washington Post.

Manbij er en strategisk vigtig by på landevej M4, og både tyrkiske, syriske og kurdiske styrker befinder sig i området omkring byen.

Tyrkiet har ønsket at overtage byen siden Operation Olivengren sidste år, men amerikanernes tilstedeværelse og forhandling med kurdiske styrker har holdt Tyrkiet tilbage.

Byen ligger vest for Eufrat-floden i det nordvestlige Syrien, hvor Tyrkiet har kontrol over en stor del af det resterende område. Men kontrol over Manbij har tyrkerne ikke.

Nu ser det ud til, at russiske styrker kan være Tyrkiets nye hindring.

Præsident Recep Tayyip Erdogan sagde tirsdag under en tale i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, at »vi vil fortsætte med kampene, indtil vores mål er opnået, og det nordlige Syrien er vædet af fredens kilde«.

’Fredens kilde’ er navnet på den tyrkiske operation.

Syriens Demokratiske Styrker (SDF) er en alliance mellem kurdiske, arabiske og assyriske militante grupper, hvor den kurdiske milits YPG udgør den primære styrke.

YPG har været allieret med USA og har deltaget i bekæmpelsen af Islamisk Stat i Syrien. Men amerikanske soldater har forladt området, og det var det grønne lys, som Tyrkiet havde ventet på.

Uden den hidtidige støtte fra USA besluttede SDF at lave en aftale med den syriske regeringshær, altså Assads styrker, der er allieret med Rusland.

Kan have overtaget USA’s rolle

Det har været SDF’s håb, at Tyrkiet ikke vil risikere en krig mod Rusland ved at tage kampen op mod den syriske regeringshær.

Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix
Foto: Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix

Russisk, syrisk og Manbij Military Councils flag blafrer sammen i vinden lidt uden for byen Manbij i Syrien. Manbij Military Council er en del af Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

Den russiske regering har givet udtryk for, at den ikke vil tillade, at tyrkiske og syriske styrker ender i kamp. Det skriver Reuters.

Før amerikanske soldater forlod Syrien, var de den neutrale part, som placerede sig mellem tyrkiske og kurdiske styrker. Nu ser det ud til, at russiske soldater har overtaget amerikanernes rolle mellem tyrkiske og syriske styrker.

Oberst Myles B. Caggins, der er talsmand for koalitionen Operation Inherent Resolve, har bekræftet på Twitter, at de »er ude af Manbij«.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har fået hård kritik for at svigte sine kurdiske allierede.

Mandag aften underskrev han et dekret, der bl.a. bebuder store økonomiske sanktioner mod Tyrkiet, hvis angrebene i Syrien ikke ophører.

Tyrkiet betragter YPG som en terrorgruppe og sidestiller dem med PKK, som er på flere landes terrorlister.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden