0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Joe Bidens søn forsvarer sine forretninger i udlandet

Hunter Biden forsvarer sine omstridte forretninger i udlandet, men medgiver at have udvist dårlig dømmekraft.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tidligere vicepræsident Joe Bidens søn, Hunter Biden, forsvarer i et interview med ABC News sit tidligere arbejde i udlandet, som denne måned har været til stor debat i USA.

Han indrømmer dog samtidig, at han har udvist 'dårlig dømmekraft', da han med sine forretninger i udlandet har gjort sig sårbar over for politiske angreb.

Hunter Bidens forretningsforbindelser i udlandet er en central del af den rigsretsproces, der er påbegyndt mod USA's præsident, Donald Trump.

Trump anklages for at have forsøgt at presse Ukraines regering til at undersøge Hunter Biden, der i 2014 tog imod en højt betalt stilling i et ukrainsk energikonsortium.

Bryder tavshed om udlandsarbejde

Interviewet med Hunter Biden kommer forud for en debat mellem Joe Biden og ti andre af kandidaterne til posten som Demokraternes præsidentkandidat ved valget i 2020. Her ventes Hunter Bidens forretninger i udlandet at blive et emne.

49-årige Hunter Biden bryder med interviewet sin hidtidige tavshed i forhold til anklagerne mod sit arbejde i udlandet.

»Gjorde jeg noget upassende? Nej, på ingen måde. Jeg blev en del af en bestyrelse, jeg tjente den hæderligt«, siger han til ABC News.

»Begik jeg en fejl? Måske i det bredere perspektiv, ja. Men begik jeg en fejl baseret på nogle etiske forsømmelser? Bestemt ikke«.

Han fik jobbet i det ukrainske energikonsortium, mens hans far i sit embede som vicepræsident havde ansvaret for USA's energipolitiske forhandlinger med Ukraine.

»Jeg tror, at der er mange ting i mit liv, der ikke ville være sket, hvis ikke mit efternavn var Biden«, siger han til ABC News.

Var kvalificeret til post

Selv om Hunter Bidens efternavn kan have haft en rolle i hans karriere, afviser han, at han ikke har været kvalificeret til bestyrelsesposten i den ukrainske energivirksomhed.

»Jeg tror, at jeg havde lige så stor en viden, som alle andre i bestyrelsen, hvis ikke mere«, siger han.

Trump har i et opkald bedt Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, om at 'kigge nærmere' på Biden-familiens forretningsaktiviteter i landet.

Trump har efterfølgende ved flere lejligheder også forsøgt at så tvivl om hæderligheden ved Hunter Bidens tilknytning til en række kinesiske selskaber.

Der er dog ikke fundet belæg for nogen af Trumps påstande i sagen.

Hunter Biden valgte tidligere på ugen at trække sig fra bestyrelsen i et kinesisk investeringsselskab.

Samtidig bebudede han, at han vil afholde sig fra at arbejde i udlandet, hvis hans far skulle gå hen og vinde præsidentvalget næste år.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden