0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Pool New/Ritzau Scanpix
Foto: Pool New/Ritzau Scanpix

Vladimir Putin har inviteret Recep Tayyip Erdogan til Rusland for at tale om den højspændte konflikt i Syrien. De to mødtes tidligere på efteråret i Ankara.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Putin og Erdogan ønsker at undgå konfrontationer i Syrien

Vladimir Putin har inviteret Recep Tayyip Erdogan til Rusland for at tale om den højspændte konflikt i Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har talt i telefon med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, efter omkring en uges tyrkisk offensiv i Syrien.

Det oplyser det russiske præsidentkontor i Kreml.

Putin har i samme ombæring inviteret Erdogan til Rusland.

I en udtalelse lyder det, at Putin har inviteret den tyrkiske præsident 'på et besøg inden for de kommende dage. Invitationen blev accepteret'.

De to ledere blev desuden enige om 'behovet for at undgå konfrontationer mellem enheder fra den tyrkiske hær og Syriens væbnede styrker'. Det fremgår af udtalelsen fra Kreml sent tirsdag aften lokal tid.

Tyrkiet tog initiativ til samtalen, oplyser Kreml.

På hver sin side i syrisk krig

Helt generelt er Rusland og Tyrkiet på flere områder samarbejdspartnere. I forbindelse med konflikten i Syrien har de dog stået på hver deres side.

Rusland støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, og har hjulpet ham i nedkæmpelsen af syriske oprørere. Tyrkiet har omvendt støttet oprørerne.

Den seneste uge er situationen blevet yderligere kompliceret, efter at Tyrkiet er rykket ind med en stor offensiv mod kurdiske styrker i det nordlige Syrien.

Konfrontationer i Manbij

Syriens regeringshær er derfor blandt andet rykket til grænsebyen Manbij, som Tyrkiet ønsker at indtage, for at hjælpe kurderne. Derfor er der opstået en situation, hvor tyrkiske styrker står over for Bashar al-Assads styrker.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) blev to soldater fra den syriske hær tirsdag dræbt af tyrkiskstøttede oprørere.

Samtidig oplyste Erdogan tirsdag, at en tyrkisk soldat var blevet dræbt ved grænsebyen Manbij af Bashar al-Assads styrker.

Den langstrakte krig i Syrien har været i gang siden 2011, hvor oprørere krævede Assads afgang. I den efterfølgende tid lykkedes det for oprørere at sætte sig på store dele af Syriens landjord.

Men blandt andet med hjælp fra russiske luftangreb har præsident Assad vundet stort set det hele tilbage.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden