0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Journalister melder om artilleriangreb og skud fra maskingeværer i Syrien trods våbenhvile

Torsdag aften indgik USA og Tyrkiet en aftale om, at kampene i det nordøstlige Syrien skulle indstilles.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Khalil Ashawi/Ritzau Scanpix
Foto: Khalil Ashawi/Ritzau Scanpix

Medlemmerne af den tyrkisk finansierede Frie Syriske Hær poserer i Tal Abyad i Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagen efter at Tyrkiet indgik en aftale om våbenhvile og lovede at indstille kampene i det nordøstlige Syrien i fem døgn, er der meldinger om artilleribeskydning og skud fra maskingeværer i den syriske grænseby Ras al-Ain.

En journalist fra nyhedsbureauet Reuters melder, at der skulle være tale om skud fra maskingeværer. Vedkommende befinder sig i den tyrkiske by Ceylanpinar, der ligger lige ved grænsen.

En journalist fra nyhedsbureauet AP rapporterer fra samme by om røg, angiveligt fra artilleri.

Også Det Syriske Observatorie for Menneskerettigheder (Sohr) oplyser, at der er opstået ’sporadiske’ kampe i Ras al-Ain.

»Der er sporadiske artilleriangreb, og man kan høre skyderier i byen Ras al-Ain«, siger Sohr-leder Rami Abdul Rahmad ifølge nyhedsbureauet AFP.

Aftale mellem USA og Tyrkiet

Torsdag aften meddelte USA’s vicepræsident, Mike Pence, at Tyrkiet og USA havde indgået en aftale efter et møde med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Her blev det besluttet, at de syriske kurdere skulle trække sig ud af en såkaldt sikkerhedszone.

USA har fået forsikringer fra den kurdiske YPG-milits om, at den vil trække sig tilbage bag en linje 32 kilometer fra den tyrkiske grænse.

I den fælles udtalelse fra USA og Tyrkiet fremgår det, at det først og fremmest bliver tyrkiske styrker, der opretholder den såkaldte sikkerhedszone på syrisk territorium.

Desuden har den tyrkiske regering fået med i aftalen, at YPG skal opgive sine tunge våben, og gruppens positioner skal ødelægges. Det har længe været et tyrkisk ønske, skriver Reuters.

Offensiv mod kurdisk milits

Tyrkiet indledte sin offensiv i Tyrkiet onsdag i sidste uge.

Offensiven er rettet mod YPG-militsen, som ifølge Tyrkiet er en terrorgruppe. Tyrkerne mener, at YPG er tilknyttet gruppen PKK, som er på EU’s terrorliste.

YPG har været en vigtig allieret for USA under krigen i Syrien.

Torsdag oplyste Sohr, at Tyrkiets offensiv har kostet 72 civile livet. Blandt dem er 21 børn. Også 400 soldater er blevet dræbt.

Omkring 300.000 civile er sendt på flugt fra offensiven, vurderer Sohr.

ritzau/AP

Læs mere: