Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tolga Akmen/Ritzau Scanpix
Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

»Vi vil meget nøje overveje at støtte ændringsforslaget«, siger Nigel Dodds (t.v.), som er næstformand i det nordiske unionsparti DUP, med henvisning til ændringsforslag, som vil medføre en udskydelse af lørdagens afstemning om den britiske premierministers brexit-aftale i parlamentet.

Ændringsforslag kan stoppe dagens Brexit-afstemning i sidste øjeblik

Britisk regering vil droppe afstemning om Brexit-aftale, hvis ny tilføjelse bliver godkendt af parlamentet.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et ændringsforslag fra en udsmidt konservativ kan stikke en kæp i hjulet for den britiske regerings forsøg på at få vedtaget sin Brexit-aftale lørdag i det britiske parlament.

Ifølge både BBC og Sunday Times vil regeringen helt stoppe dagens afstemning, hvis ændringsforslaget, stillet af Oliver Letwin, en af de konservative, der er blevet smidt ud af partiet for at gå imod regeringen, bliver vedtaget.

»Mit mål er at sikre, at regeringens aftale bliver en succes, men at vi har en forsikring mod at forlade EU uden en aftale den 31. oktober«, har Oliver Letwin sagt om sit ændringsforslag.

Vil indebære udskyldelse

Letwins ændringsforslag indebærer, at en endelig, parlamentarisk godkendelse af brexit-aftalen først er sket, når den lovgivning, som er nødvendig for aftalen, er kommet sikkert gennem parlamentet.

Det vil indebære en udløsning af den såkaldte Benn-forordning, som indebærer, at premierministeren må bede EU om en yderligere udskydelse af Brexit til 31. januar, hvis ikke parlamentet har endeligt godkendt en Brexit-aftale i dag den 19.

Letwins forslag kommer dog kun til afstemning lørdag, hvis parlamentsformand John Bercow vælger at lade medlemmerne stemme om det.

Nordirere overvejer støtte

Premierminister Boris Johnsons nordirske allierede vil overveje at støtte et ændringsforslag, som kan medføre en udskydelse eller en aflysning af lørdagens afstemning om den britiske premierministers Brexit-aftale i parlamentet.

»Vi vil meget nøje overveje at støtte ændringsforslaget«, siger Nigel Dodds, som er næstformand i det nordiske unionsparti DUP.

DUP har allerede gjort det klart, at det ikke vil stemme for Johnsons Brexit-aftale på grund af det toldregime, som den vil medføre for Nordirland.

Flere britiske medier som BBC spår en helt tæt afstemning, hvis det britiske parlament lørdag kommer til at stemme om den nye brexit-aftale.

Johnsons charmeoffensiv

Johnson mødtes fredag med adskillige parlamentsmedlemmer fra forskellige partier, da han har brug for i alt 320 stemmer. De konservative har kun 288 parlamentsmedlemmer.

Derfor skal han især overbevise de fleste af de 21 tidligere konservative parlamentsmedlemmer, der blev smidt ud af partiet i september.

Ifølge Sky News vil de fleste stemme for Johnsons aftale.

Labours leder, Jeremy Corbyn, har afvist, at partiet vil stemme for aftalen. Nogle Labour-medlemmer kan dog tænkes at stemme for.

DUP, Liberaldemokraterne samt Det Skotske Nationalparti (SNP) er imod aftalen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden