0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Michele Eve Sandberg/Ritzau Scanpix
Foto: Michele Eve Sandberg/Ritzau Scanpix

National Doral i Miami kommer ikke til at danne rammen for næste års G7-topmøde, lyder det nu fra Trump. Beslutningen om at lægge det på præsidentens eget feriested har mødt en del kritik.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump dropper idé om at holde G7-møde i sin egen golfklub

Den amerikanske præsident dropper eget feriested i Miami til G7-topmøde efter stor kritik.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

USA's præsident, Donald Trump, opgiver sin plan om, at næste års G7-møde i USA skal holdes på et af de kombinerede hotel- og golfresorts, han ejer.

Det skriver Trump i et tweet natten til søndag.

Hans oprindelige beslutning om at henlægge mødet til et feriested i Miami er blevet kritiseret fra flere sider.

»På grund af både medier og demokraters hysteri og irrationelle fjendtlighed, vil vi ikke længere overveje Trump National Doral, Miami, som værtssted for G7 i 2020«, skriver han.

På grund af både medier og demokraters hysteri og irrationelle fjendtlighed, vil vi ikke længere overveje Trump National Doral, Miami, som værtssted for G7 i 2020

»Vi vil begynde at lede efter et andet sted«, skriver Trump og nævner Camp David som en mulighed.

Camp David i Maryland er et landsted, som står til rådighed for USA's præsident.

Kritikken kom fra blandt andre Jerry Nadler, der er formand for retsudvalget i Repræsentanternes Hus.

»Han udnytter sit embede og tager officielle statslige beslutninger, der giver ham en personlig profit«, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

G7 er et forum, hvor en række af verdens førende industrinationer mødes. De holder topmøde en gang årligt. Gruppen har syv medlemmer - USA, Canada, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien og Japan.

Det var under dette års møde i Biarritz i Frankrig, at Trump første gang luftede muligheden for, at han ville udpege et af sine egne feriesteder som rammen om næste års møde.

Fantastiske balsale og mange tønder land

Torsdag meddelte Det Hvide Hus, at der var truffet beslutning om, at topmødet skulle holdes på Trumps golfresort nær Miami den 10.-12. juni.

»Vi mener absolut, at det er det bedste sted at afholde det«, sagde Mick Mulvaney, der er fungerende stabschef i Det Hvide Hus.

Han begrundede det med, at stedet ligger nær Miamis lufthavn, og dermed undgår stats- og regeringslederne at skulle transporteres over større afstande.

Økonomisk ville det også være den billigste løsning i forhold til andre steder, sagde Mulvaney.

Trump beklager i et tweet, at der nu skal findes et andet sted for topmødet.

»Jeg troede, at jeg gjorde noget rigtig godt for vores land«, skriver han og opremser en række fakta om det nu droppede værtssted.

»Det er stort, prægtigt, hundredvis af tønder land, nabo til Miamis internationale lufthavn, har fantastiske balsale og mødelokaler og hver delegation ville få deres bygning med 50 til 70 lejligheder«, skriver han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden