Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jessica Taylor/Ritzau Scanpix
Foto: Jessica Taylor/Ritzau Scanpix

Storbrittaniens premierminister Boris Johnson opnåede flertal for sin brexit-lovpakke, men hans stramme tidsplan for behandlingen fik ikke opbakning i underhuset tirsdag. Foto: Jessica Taylor

»Jaaa, men nej, men ...«: Britiske aviser udstiller Boris Johnsons rutsjetur

Onsdagens britiske aviser skildrer premierministerens sejr, som hurtigt blev til en stor udfordring.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tirsdag bød på både sejr og nederlag til den britiske premierminister, Boris Johnson, da underhuset stemte for den lovgivning, der skal implementere brexit, men imod den tidsplan, som regeringen havde lagt. Onsdag morgen skildrer de britiske aviser i stor stil den rutsjetur på deres forsider.

The Guadian fokuserer på, at Johnsons oprindelige tidsplan ser ud til at skride. Hans regering foreslog, at lovpakken, som skal muliggøre brexit, skulle hastes igennem på tre dage. Men med 322 stemmer mod 308 nedstemte underhuset den plan.

Også The Times fokuserer på den del, som ikke lykkedes for Johnson tirsdag. Avisen skriver, at brexit nu kan ende med at blive udsat med tre måneder fra den 31. oktober, som ellers har været Johnsons deadline, og som han har stået fast på. EU’s rådspræsident, Donald Tusk, mener, at EU bør lade briterne udsætte brexit.

Financial Times indleder artiklen med at slå fast, at Boris Johnson med flertallet for implementeringen af brexit-aftalen i går opnåede, hvad den forhenværende premierminister Theresa May aldrig formåede.

Tabloidavisen Daily Mail retter blikket en smule væk fra Boris Johnson og over på parlamentsmedlemmerne:

»Stol på, at disse mennesker vender triumf til katastrofe«, skriver avisen og nævner, at det nu er op til EU, om man vil give briterne lov til at udskyde brexit.

The Sun, en anden tabloidavis, forsøger at udstille den usikkerhed, der endnu er om briternes udtræden. Avisen nævner også, at tidligere medlemmer af Boris Johnsons konservative parti endte med at sikre flertal imod premierministerens tidsplan.

Gratisavisen Metro, som primært uddeles i de større britiske byer, skriver, at Boris Johnson tirsdag fortalte, at han nu vil sætte brexit på pause. Imens vil han tale med ledere i EU om, hvordan den videre proces skal foregå.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden