0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Toby Melville/Ritzau Scanpix
Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix

Briterne skal til valg 12. december.

Britiske avisforsider om valg 12. december: Lad ikke Corbyn ødelægge julen

Briterne skal til valg 12. december. Morgenens britiske avisforsider er fyldt med vittige julereferencer og advarsler mod både Jeremy Corbyn og Boris Johnson.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fra forsædet i en kane holder en julemandsudklædt Boris Johnson tømmerne til et rensdyrspand, der trækker det gavefyldte fartøj henover Londons nattehimmel. På bagsmækken er en grøn udgave af Labour-leder Jeremy Corbyn i færd med at smide de britiske børns gaver ud over rælingen.

»Don’t let the grinch steal your Christmas«, skriver Daily Mail på dagens forside, hvor en tegning placerer Corbyn i rollen som den ondskabsfulde, grønne ’Grinch’, som i julefilmen ’How the Grinch stole Christmas’ fra 2000 truer julefreden.

Forsiden er en slet skjult advarsel til brexit-tilhængere om, at et godt valg til Labour kan udfordre Storbritanniens udtrædelse af EU yderligere.

Onsdag morgen er forsiderne i den britiske presse fyldt med kommentarer til den valgudskrivelse, som i går blev vedtaget af det britiske Underhus. Det var Jeremy Corbyn og Labours stemmer, der blev tungen på vægtskålen, efter partiet ellers i en længere periode pure havde afvist at bakke op om et valg. Nu skal briterne til stemmeurnerne lige op til jul, 12. december. Det afhænger dog af, hvilket langt de fleste forventer, at det britiske Overhus også godkender forslaget om et parlamentsvalg.

På forsiden af Daily Mirror er det omvendt Boris Johnson, der er genstand for vittige kommentarer.

»It’s time to stuff the turkey«, skriver avisen med versaler, der næsten fylder hele forsiden. Ved siden af overskriften er Boris Johnsons ansigt redigeret ind på kroppen af en kalkun.

»Vælgerne får nu endelig muligheden for at fjerne den ryggesløse Boris Johnson, efter parlamentet har bakket op om et valg 12. december«, skriver avisen.

Også The Guardian, The Telegraph og The Times har det britiske julevalg, omend i lidt mere afdæmpede toner, på forsiden.

Hos The Sun har man banket til historien med et slet skjult håb om, at brexit kan blive en realitet allerede første januar 2020 – altså lige knap en måned før den nye deadline 31. januar.

»If Boris wins december 12 election, we can get brexit done by... New year’s leave« skriver tabloidmediet i versaler på et billede af en fyrværkerioplyst nattehimmel.

»1. januar 2020. Den første dag i resten af vores liv«, skriver avisen også på forsiden.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?