Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Andy Buchanan/Ritzau Scanpix
Foto: Andy Buchanan/Ritzau Scanpix

SNP går til valg på at stoppe Brexit og ikke mindst at få endnu en folkeafstemning om skotsk selvstændighed. Det lyder lettere end det er.(Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)

Politiken stemmer dørklokker i skotsk valgkamp: Kan I ikke dæmpe det med selvstændighed lidt?

For 705 år siden løsrev skotterne sig ved list og sværd i Stirling. De blev selvstændige. Nu forsøger de igen at slippe af med englænderne, men nu med stemmesedlen som våben. Det er ikke så let.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Han burde have tabt, den gode Robert the Bruce. Godt nok var han skotsk, og godt nok var hans folk brave, men de var immervæk kun et par hundrede og de fleste var til fods. Over for dem stod den engelske kong Edward II med sit kavaleri på flere tusind mand. Overmagten var uhyrlig, men det forhindrede ikke Robert the Bruce i både at udfordre kong Edward og med list besejre ham og hans mænd ved at lokke dem i baghold her for foden af højlandet. Englænderne havnede i mosejord, deres heste sank i, mens skotterne kunne holde sig på sikker grund. De kendte deres land.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden