0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Aaron Josefczyk/Ritzau Scanpix
Foto: Aaron Josefczyk/Ritzau Scanpix

»Selv mens vi er dristige i vores visioner er vi stadig nødt til at have fodfæste i virkeligheden«, sagde Barack Obama om de demokratiske præsidentkandidater.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Obama advarer demokraterne mod at vælge aktivistisk præsidentkandidat

»Den almindelige amerikaner synes ikke, at der er behov for fuldstændig at nedbryde systemet og bygge det op igen. Og det er vigtigt, at vi ikke glemmer det«, siger  den tidligere amerikanske præsident.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama advarer mod at vælge en demokratisk præsidentkandidat fra partiets »aktivistiske fløj«, fordi han frygter, at de med sådan et valg vil skubbe vælgere fra sig. Den almindelige amerikaner er »mindre revolutionær og mere interesseret i forbedring«, sagde han til et fundraising event hos demokraterne kaldet Democracy Alliance. Det skriver flere amerikanske medier.

De vil ikke se vanvitttige ting, istedet vil de bare gerne se at tingene bliver lidt mere fair og lidt mere retfærdige

Der er lige nu 18 demokratiske præsidentkandidater, som slås om at blive den, der skal forsøge at vinde over Donald Trump ved valget i 2020. Joe Biden, der var vicepræsident under Barack Obama er lige nu den præsidentkandidat, der ligger bedst i målingerne, efterfulgt af senatorerne Elizabeth Warren og Bernie Sanders. Den tidligere præsident udpegede dog ingen konkrete navne i sin opfordring om at holde sig fra at gå for langt mod venstre.

»Den almindelige amerikaner synes ikke, at der er behov for fuldstændig at nedbryde systemet og bygge det op igen. Og det er vigtigt, at vi ikke glemmer det«, sagde Obama og tilføjede: »Der er mange vælgere, der er til at overtale, og der er mange demokrater derude, som bare gerne vil se, at tingene giver mening. De vil ikke se vanvittige ting, i stedet vil de bare gerne se, at tingene bliver lidt mere fair og lidt mere retfærdige. Og hvordan vi går til lige præcis det, tror jeg bliver vigtigt«.

Fodfæste i virkeligheden

Barack Obama har ellers stort set afholdt sig fra at give sin mening til kende omkring de kæmpende demokratiske kandidater. Men til fredagens fundraising-møde fortalte han, at han følte sig nødsaget til at gå ind i diskussionen, fordi nogle af de stemmer, der er mest højtråbende – særligt på de sociale medier – ikke er repræsentative for den generelle indstilling i det demokratiske parti. Det skriver Huffington Post.

»Selv mens vi er dristige i vores visioner, er vi stadig nødt til at have fodfæste i virkeligheden, og i det faktum, at vælgerne – også de demokratiske vælgere, og i hvert fald de vælgere, der ikke tilkender sig noget bestemt parti, og måske endda de moderate republikanere – de er ikke drevet af de samme opfattelser og meninger, som bliver reflekteret i visse, I ved, venstredrejede Twitter-feeds«, sagde Obama.

Den tidligere demokratiske præsident benyttede dog også lejligheden til at berolig de demokratiske vælgere, som er begyndt at blive urolige for, om de mange kandidater vil betyde en proces så lang, at den efterlader for lidt tid til at forberede sig til valgkampen mod Trump.

»Jeg må minde jer om, at jeg havde en meget robust valgkamp. Ikke alene var jeg igennem en lang valgkamp mod Hillary Clinton, men folk glemmer, at vi før da også havde et stort felt af kandidater«, sagde han til de lyttende.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden