Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Laurel Chor/Ritzau Scanpix
Foto: Laurel Chor/Ritzau Scanpix

Demonstranter i kamp med politiet i dag ved det polytekniske universitet i Hongkong.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hongkongs politi advarer: Vi besvarer angreb med skarpe skud

Politiet i Hongkong siger, det ikke længere vil finde sig i demonstranters angreb med benzinbomber og andet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet i Hongkong har mandag morgen (lokal tid) for første gang under flere måneders uroligheder truet med at 'skyde med skarpt', efter de er blevet beskudt af aktivister med pile og molotovcocktails på en besat universitetscampus.

Det er en markant optrapning af konflikten. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Politiet betegner det, som sker på den omtalte campus, for 'optøjer'. Det kan give en straf op til 10 års fængsel.

Politiet har blokeret udgangene, og dets talsmand, Louis Lau, giver i en live-opdatering på Facebook en kontant advarsel.

»Jeg advarer hermed de oprørske mod at anvende benzinbomber, pile, biler eller andre dødelige våben til at angribe politiet«.

»Hvis de fortsætter med den slags farlige handlinger, så har vi ikke andet valg end at anvende den minimale magt, som er nødvendig, og det omfatter at skyde med skarpt, at returnere beskydningen«, siger han.

Hongkong  skal indlemmes i Kina i 2047

De mange sammenstød mellem politiet og demokratiforkæmpere har stået på siden juni. Mange af bystatens 7,5 millioner indbyggere har undervejs givet luft for deres vrede over, at frihedsrettigheder rulles tilbage, mens den kinesiske folkerepublik tiltager sig mere magt.

Kina har gentagne gange advaret om, at det ikke vil tolerere, at man sætter sig op mod det kinesiske overherredømme. Der har været stor bekymring i Hongkong for, at Kina vil sende soldater ind. At det med våbenmagt vil stoppe studenterne og aktivisterne.

Hongkong skal efter aftale med den tidligere kolonimagt Storbritannien og Kina først indlemmes i folkerepublikken i 2047. Indtil da, aftalte man i 1997, skal det behandles som 'et land med to systemer'.

Søndagen blev endnu en urolig dag i Hongkong. Der var sammenstød flere steder i Kowloon. Det er den landfaste del af Hongkong.

En politimand blev ramt i benet af en pil, og demonstranterne besvarede tåregas med benzinbomber. Urolighederne blev optrappet i løbet af aftenen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden