0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump forsvarer sin rival: Kim Jong-un kalder Joe Biden for en hund med rabies, der skal bankes til døde

Donald Trump forsvarer i et tweet søndag aften sin potentielle modkandidat Joe Biden, efter at Kim Jong-un sendte regulære dødstrusler mod ham.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Donald Trump viste sig søndag fra sin mere bløde side, da han på det sociale medie Twitter kaldte Kim Jong-uns kommentarer rettet mod demokraten Joe Biden for unfair. Den nordkoreanske leder havde kaldt Joe Biden for en hund med rabies, der skulle bankes til døde, hvorfor den amerikanske præsident gik ud og forsvarede sin potentielle rival i kampen om posten som USA’s præsident.

»Joe Biden er måske søvnig og meget langsom, men han er ikke en hund med rabies. Han er faktisk bedre end det«, skrev han.

Fredag havde Nordkorea beskyldt Joe Biden for at være dumdristig nok til at tvivle på det nordkoreanske lederskabs værdighed. Det udløste en vrede fra regimets leder, hvor han altså kaldte Joe Biden for en »hund med rabies, som ikke burde have lov til at løbe rundt, men at den i stedet skulle bankes til døde med en pind«.

Der spekuleres i, hvorvidt Nordkorea følte sig forulempet over en reklame for Joe Bidens præsidentkampagne, hvor Trumps udenrigspolitik blev fordømt. »Diktatorer og tyranner roses, vores allierede skubbes til side«, stod der, hvor også et billede af Kim Jong-un sammen med Donald Trump i Singapore figurerede.

»Mr. Chairman«, gør noget

Donald Trump efterlyser svar desuden svar fra Kim Jong-un og konkrete handlinger i forhold til de atomvåben, han har. I Hanoi i februar kunne de to ledere ikke enes om krav, der skulle danne grobund for en nedtrapning af atomvåbene i Nordkorea. Trump tiltalte derfor Kim Jong-un som »Mr. Chairman« og sagde:

»Jeg er den eneste, der kan få dig til at få dig derhen, hvor du er nødt til at være. Du burde handle hurtigt. Få lavet en aftale. Vi ses snart«.

Dog ses beslutningen søndag om at udsætte amerikanske og sydkoreanske luftøvelser, hvor flere kampfly fra hver nation ville være til stede, som et tegn på at kickstarte snakken om en nedtrapningsaftale af atomvåben. Nordkorea har sat en deadline, der hedder slutningen af i år, hvorfor Sydkorea og USA har travlt, hvis de skal lave en fælles plan, der kan redde dialogen med Nordkorea.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden