0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Foto: "facebook / Free Simon Cheng??/Ritzau Scanpix

Simon Cheng, en tidligere medarbejder på det britiske konsulat i Hongkong, siger, han er blevet udsat for tortur på en rejse til Kina.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konsulat-ansat i Hongkong: Jeg blev lænket og slået i Kina

Simon Cheng, der arbejdede på britisk konsulat i Hongkong, fortæller om at være blevet tortureret i Kina.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

29-årige Simon Cheng, der tidligere var ansat på det britiske konsulat i Hongkong, var udsat for tortur i forbindelse med en tur til Kina.

Det fortæller han selv i et interview med det britiske medie BBC.

»Jeg blev lænket, jeg fik bind for øjnene, og jeg fik en hætte over hovedet«, siger Cheng, der arbejdede næsten to år for den britiske regering.

Unavngivne kilder fra den britiske regering siger til BBC, at de mener, at Chengs historie - om blandt andet at være blevet slået og tvunget til at skrive under på en række indrømmelser - er troværdig.

Han skal være blevet tilbageholdt i 15 dage i forbindelse med besøget i Kina.

»De fortalte mig, at de arbejdede for en efterretningstjeneste, og at der ikke gjaldt nogen menneskerettigheder«.

De fortalte mig, at de arbejdede for en efterretningstjeneste, og at der ikke gjaldt nogen menneskerettigheder

»Og så gik torturen i gang«, siger Simon Cheng.

Historien vækker forargelse hos den britiske udenrigsminister, Dominic Raab.

»Simon Cheng var en værdifuld del af vores hold. Vi er chokerede og rystede over den mishandling, han blev udsat for i kinesisk varetægt«, siger udenrigsministeren onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rasende over for uværdig behandling

Dominic Raab siger, at mishandlingen af Cheng 'reelt set var tortur'. Han har indkaldt den kinesiske ambassadør til et møde.

»Vi rasende over den uværdige mishandling, som Cheng blev udsat for, da han blev tilbageholdt i Kina«.

»Vi har gjort det klart, at vi forventer, at de kinesiske myndigheder gennemgår sagen og stiller folk til ansvar«, siger han til BBC.

En talsmand fra Kinas udenrigsministerium siger onsdag, at Kina 'helt sikkert ikke accepterer' indkaldelsen af ambassadøren.

»Vi håber, at Storbritannien vil være fornuftige og stoppe med at blande sig i Hongkong og Kinas hjemlige affærer, fordi det før eller siden vil skade Storbritanniens egne interesser«, siger talsmanden.

Der er i øjeblikket store protester i Hongkong, hvor indbyggerne er utilfredse med en øget kinesisk indflydelse i regionen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden