0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Her er de vigtigste kongresmedlemmer, der skal grille Sondland

I alt 22 medlemmer af Kongressens efterretningsudvalg – 13 demokrater og 9 republikanere – skal udspørge USA’s EU-ambassadør Gordon Sondland, der onsdag skal i den varme stol. Her er et udpluk af de vigtigste aktører.

FOR ABONNENTER

Demokrat fra Californien og efterretningsudvalgets formand

59-årige Adam B. Schiff leder rigsretssagsundersøgelsen, og ikke overraskende har præsident Donald Trump skudt med skarpt mod den tidligere anklager og givet ham øgenavnet ’Luskede Schiff’. Schiff, der er uddannet fra Stanford University og Harvard Law School, har desuden været under angreb fra republikanere, der mener, at den måde, han styrer processen på, har været uretfærdig. Han er kendt for at være metodisk, balanceret og svær at bringe ud af fatningen, og han gør en dyd ud af at fremstille sig som Trumps modsætning. Som tidligere anklager har han en god portion erfaring med afhøring af vidner, og i karrierens første store sag for tre årtier siden lykkedes det ham at få dømt en FBI-agent, der var blevet forført af en sovjetisk spion og leverede hemmelige oplysninger til gengæld for guld og kontanter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden