0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Scott Heppell/Ritzau Scanpix
Foto: Scott Heppell/Ritzau Scanpix

Tony Blair langer ud efter Jeremy Corbyn (billedet) og resten af ledelsen i Labour.

Tony Blair på krigsstien: Labour styres af marxistisk-leninistisk fløj

Tidligere Labour-leder langer hårdt ud efter partiets ledelse. Revolutioner ender altid dårligt, siger Blair.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den tidligere britiske premierminister Tony Blair siger, at hans gamle parti - arbejderpartiet Labour - i dag er styret af en marxistisk-leninistisk fløj.

»Jeg ved ikke, om det er muligt at få et moderat Labour-parti tilbage«, siger han i et hårdt angreb på Labours nuværende leder, Jeremy Corbyn.

»Problemet med revolutioner er, at de altid ender dårligt«, siger han.

Samtidig siger Blair, at krisen om brexit er farlig for Storbritannien, og han kalder det kommende parlamentsvalg »det underligste i hele mit liv«.

»Blandt vælgerne er der ingen, som tror på, at et af de to store partier kan vinde en klar sejr«.

Om brexit-krisen siger Blair, at »det er, som om et af de større industrilande er ved at teste, hvorvidt det kan ændre dets politiske liv til kaos og så alligevel overleve uden alvorlige økonomiske og sociale skader«.

Han tilføjer, at det smertelige er, at store globale emner er fraværende i den britiske debat om brexit.

Blair advarer også briterne mod at have for store forventninger til en handelsaftale med USA.

Han siger, at Storbritannien har rodet sig ud i en farlig situation, og at hverken Corbyn eller premierminister Boris Johnson fortjener at vinde parlamentsvalget 12. december.

»Dynamikken i den globale økonomi har holdt os oppe indtil nu, men hvis der opstår problemer, så er vi meget langt ude«, pointerer Blair, som er den eneste Labour-leder, som har vundet tre valg.

Blair argumenterer for, at de britiske vælgere bør have endnu en EU-folkeafstemning, og at denne bør følges af endnu et parlamentsvalg.

Johnson siger, at han vil få Storbritannien ud af EU 31. januar, hvis han vinder parlamentsvalget. Derefter skal briterne forhandle om en omfattende aftale med EU om handel og fremtidige relationer i en overgangsperiode, som slutter i december næste år.

Blair siger, at han tvivler på, at denne tidsplan vil holde.

»Et brexit uden en aftale er stadig en reel risiko«, advarer han.

ritzau/Reuters

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?